Cursa aeriană București – New York, operată de o companie cu origini în R. Moldova, a avut primul zbor. Cursa e conectată la orarul pasagerilor din Cluj-Napoca și Chișinău

  • 08 Iunie 10:25
Cursa aeriană București – New York, operată de o companie cu origini în R. Moldova, a avut primul zbor. Cursa e conectată la orarul pasagerilor din Cluj-Napoca și Chișinău

Compania aeriană HiSky, cu origini funcționale moldovenești, a operat din noua sa bază, Aeroportul "Henri Coandă", primul zbor direct din București spre Statele Unite ale Americii, relatează IPN.

Cursa, reluată din București după o întrerupere de 20 de ani, este operată cu un avion Airbus A330 (YR-KID) cu o capacitate de 24 de pasageri în clasa business și 250 în clasa economică.

Costul unui bilet pornește de la 349 de euro, pentru clasa economică, și 1.899 de euro pentru clasa business. În costul biletelor este inclusă o masă caldă și o gustare. Pe durata călătoriei, pasagerii au acces la informația de bord și la un conținut multimedia, disponibil pe sistemul de entertainment al aeronavei.

Vineri, 7 iunie, aeronava a decolat la ora 08.30, ora Bucureștiului, pentru un zbor cu durata de 10 ore, cu destinația New York – JFK.

De notat, cursa e conectată la orarul pasagerilor din Cluj-Napoca și Chișinău. În calea lor spre Statele Unite ale Americii ei avea doar o scurtă oprire la București: HiSky a adaptat programul zborurilor, astfel încât transbordarea să dureze numai 1 oră și 10 minute.

Zborurile regulate pe direcția București – New York vor fi efectuate de patru ori pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă, și retur.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,03 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
24
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău