Curcanii crescuți în regim bio dau peste cap tradiția de Ziua Recunoștinței

  • 15 Noiembrie 2018 17:45
Curcanii crescuți în regim bio dau peste cap tradiția de Ziua Recunoștinței

Curcanii mai mici încep să se regăsească din ce în ce mai frecvent în meniul sărbătorii de Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day), grație preferinței generației ''millennials'' pentru păsările mai mici crescute în regim bio, a familiilor mai mici și a creșterii gradului de conștientizare cu privire la risipa alimentară, informează Bloomberg.

„Oamenii încep să își dea seama că nu este natural ca un curcan să cântărească 30 de livre (aproximativ 13,6 kilograme). În general, o astfel de greutate înseamnă că păsările au fost crescute în cuști, fără libertate de mișcare și de aceea sunt atât de grase", spune Ariane Daguin, proprietarul companiei de distribuție electronică de produse alimentare D'Artagnan LLC.

Există semne că păsările mai mici sunt la mare căutare. Stocurile de curci întregi, care sunt mai mici decât masculii curcani, sunt cu 8,3% sub nivelul înregistrat în urmă cu un an, în timp ce stocurile de curcani masculi sunt cu 6,9% peste nivelul de anul trecut, arată cele mai recente date ale Departamentului american al Agriculturii.

Firma Bell & Evans colaborează cu un crescător pentru a pune la punct o rasă de curcani mai mici, cu o greutate de aproximativ 6 livre (aproximativ 2,72 kilograme) pe care consumatorii să îl poată consuma tot timpul anului. Proprietarul firmei Bell & Evans, Scott Sechler spune că noua rasă de curcani, care nu a apărut încă pe piață, are aspect plăcut spre deosebire de alte soiuri de păsări mici care au un aspect osos.

Tedința este alimentată și de familiile mai mici. Anul trecut, 62% din gospodăriile americane erau formate din una sau două persoane, comparativ cu 41% în 1960, potrivit U.S. Census Bureau. A crescut de asemenea proporția gospodăriilor formate dintr-o singură persoană.

Karen Bell, proprietara unei măcelării din Milwaukee, și-a vândut întregul stoc de curcani mici înainte de Halloween. Păsările crescute în regim bio au o greutate de 6 livre (aproximativ 2,72 kilograme), în condițiile în care clienții vor mai puțină carne. "Mărimea familiilor s-a redus. Petrecerile de Thanksgiving nu mai sunt reuniuni de 20 de persoane", spune Karen Bell.

În plus, în cazul păsărilor mai mici există șanse reduse ca mâncare neconsumată să ajungă la gunoi. Anual, aproximativ 200 milioane de livre (aproximativ 90.000 de tone) de carne de curcan ajung la gunoi în săptămâna sărbătorii de Thanksgiving, potrivit Natural Resources Defense Council.

"Risipa de mâncare devine un subiect de îngrijorare. Resturile fac parte din tradiția sărbătorilor și aceasta ar putea fi un mic pas pentru fiecare persoană să risipească miai puțin și să fie mai responsabil social", spune Michael Averbook, analist la Mintel Group.

În continuare, însă, curcanii cu greutăți cuprinse între 12 și 14 livre (5,4 - 6,3 kilograme) se vând cel mai bine în perioada sărbătorilor de Thanksgiving Day, spune Scott Sechler, unul dintre motive fiind și acela că unii dintre millennials petrec încă sărbătorile "la mama".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău