Curba descendentă a contagierilor și a deceselor ''s-a oprit'' în Italia

  • 06 Iulie 2021 16:12
Curba descendentă a contagierilor și a deceselor ''s-a oprit'' în Italia

Numărul contagierilor și a deceselor asociate noului coronavirus în Italia, în scădere de la începutul lui aprilie, "s-a oprit" în ultimele zile, a asigurat marți președintele Institutului Superior de Sănătate italian, Silvio Brusaferro, citat de EFE.

Contagierile înregistrate luni au ajuns la 480, cu 91 mai multe decât în săptămâna trecută, în timp ce numărul deceselor a fost 31, cu 3 mai multe decât lunea trecută.

Campania de vaccinare avansează cu o medie de 4 milioane de doze administrate pe săptămână: 21.203.897 de persoane au completat schema de vaccinare, reprezentând 39,26 % din populația de peste 12 ani; în total s-au administrat 54.371.521 doze de vaccin.

Toate persoanele de peste 17 ani pot solicita să se vaccineze, deși responsabila pentru probleme regionale, Mariastella Gelmini, a declarat luni că este nevoie de o campanie de "sensibilizare pentru a-i convinge pe cei indeciși" care nu și-au manifestat interesul pentru vaccinare.

Pentru minorii cu vârste între 12 și 16 ani s-au convocat zile de vaccinare care se vor repeta pe durata verii.

Mariastella Gelmini a corelat necesitatea vaccinării de impactul variantei Delta, care reprezintă deja 22% din totalul cazurilor de coronavirus în Italia.

În regiunea Lazio, cu capitala la Roma, această variantă reprezintă 34,95% dintre contagieri și crește până la 70% în zona de coastă, potrivit datelor testelor efectuate de Institutul Spallanzani și publicate luni de ziarul Il Messaggero.

Turismul s-a reactivat în Italia iar intrarea în țară este permisă cu certificatul verde COVID-19 pentru cetățenii din statele membre ale Uniunii Europene și din spațiul Schengen; cu alte documente similare emise de Israel, SUA, Japonia și Canada, sau 5 zile de carantină și un test PCR pentru cetățenii din Marea Britanie și Irlanda de Nord.

Este interzisă intrarea în țară doar cetățenilor care au călătorit în ultimele 14 zile în India, Bangladesh și Sri Lanka, ca măsură de frânare a răspândirii variantei Delta.

Italia se află în așa-numita "zonă albă", iar purtarea măștii este obligatorie doar în spațiile închise.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău