Cupa ambasadorului Coreei de Sud la Taekwondo WT la cea de a V-aediție

  • 16 Noiembrie 2019 09:01
Cupa ambasadorului Coreei de Sud la Taekwondo WT la cea de a V-aediție

Peste 500 de sportivi din 12 țări ale lumii participă la cea de-a noua ediție a Cupei Ambasadorului Coreei de Sud la Taekwondo WT, care se desfășoară în perioada 15-16 noiembrie la complexul sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu. Cu prilejul deschiderii Cupei, a fost prezent și noul ambasador al Republicii Coreea în Republica Moldova, cu sediul la Kiev, Ki-Chang Kwon, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, susținute înainte de deschiderea Cupei, ambasadorul Ki-Chang Kwon a declarat că este prima sa vizită în Republica Moldova și este impresionat, inclusiv de organizarea evenimentului. Ki-Chang Kwon a spus că Taekwondo este un sport extrem de popular în toată lumea. De exemplu, în Republica Moldova acest sport este practicat de peste două mii de sportivi, iar în Ucraina – în jur de 20 de mii de sportivi, acesta fiind o punte de legătură între cele două state cu Coreea. Ki-Chang Kwon a povestit că și el a practicat acest sport și a obținut și centura neagră la Taekwondo, aceasta fiind obligatorie în cadrul serviciului militar, pe care l-a îndeplinit pe când avea 20 de ani.

„Istoria Taekwondo numără circa două mii de ani și sunt foarte bucuros că acest sport se bucură de o asemenea popularitate. Taekwondo este o artă marțială, care cuprinde tehnici de auto-apărare. Acest sport de asemenea dezvoltă principii importante ca respectul față de persoanele mai mari, respect față de patrie. Mulți părinți din Coreea își înscriu copiii la Taekwondo, deoarece acest sport le cultivă voința, îi înzestrează cu tehnici de auto-apărare și din aceste considerente, acest sport este foarte popular”, a notat ambasadorul.

Președintele Federației Naționale de Taekwondo, Igor Iuzefovici, a menționat că prietenia dintre popoarele Republicii Moldova și Coreii reprezintă o tradiție frumoasă, care nu se limitează doar la acest tip de sport, dar și la aspecte economice și multe altele. „Federația noastră obține medalii la competiții internaționale, la competiții europene și astfel venim cu aportul nostru în dezvoltarea țării noastre, precum și în poziționarea ei pe arena internațională. Și cu cât mai des răsună imnul țării noastre la competițiile internaționale, cu atât mai mult iese în vileag munca noastră”, a mai spus Igor Iuzefovici.

Prezent la eveniment, președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adrian Lebedinschi, a declarat că organizarea acestei competiții de-a lungul anilor în Republica Moldova are o semnificație deosebită pentru dezvoltarea sportului. „Relațiile moldo-coreene, dar și cu alte state, se bazează nu doar pe relații economice, ci și culturale și sportive. Sportivii sunt acei ambasadori care duc faima Republicii Moldova în toată lumea, iar rezultatele pe care ei le obțin sunt extrem de importante”, a subliniat Adrian Lebedinschi.

Învingătorii întrecerii vor fi distinși cu medalii, cupe și diplome.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău