Cum vrea UEFA să modifice din temelii regulile începând din 2022: Fair-play-ul financiar va deveni istorie

  • 13 August 2021 11:09
Cum vrea UEFA să modifice din temelii regulile începând din 2022: Fair-play-ul financiar va deveni istorie

UEFA a încercat să țină lucrurile în frâu cu ajutorul fair-play-ului financiar. Sunt exemple la tot pasul că unele transferă aproape fără limite (a se vedea cazurile PSG și Manchester City), iar altele dau semne că se conformează, transmite hotnews.ro.

Forul european gândește o nouă modalitate de a pune lucrurile în ordine, iar modelul din NBA și NFL este unul pe placul celor care conduc fotbalul de pe Bătrânul Continent, potrivit sursei citate

Fair-play-ul financiar va deveni istorie

Jurnaliștii de la The Times anunță care sunt ultimele planuri ale celor de la UEFA.
 
Astfel, începând din 2022 fair-play-ul financiar ar urma să dispară. Sigur, sunt multe voci care spun de ceva timp că oricum este cam degeaba.
 
Inspirându-se din modelul american (NBA și NFL), UEFA vrea să introducă o limită salarială pentru fiecare echipă, iar cine nu se conformează să plătească pentru acest lucru.
 
Ce înseamnă să plătească? Să achite o "taxă de lux", bani care ar urma să se împartă celorlalte echipe care respectă normele financiare impuse de UEFA.
 
Noile reguli ar urma să intre în vigoare începând din sezonul 2022-2023.
 
Conform The Times, dacă UEFA va reuși să implementeze această nouă regulă atunci echipele de fotbal vor fi obligate să aibă salarii totale care să nu reprezinte mai mult de 70% din veniturile anuale.
 
Ce spune fair-play-ul financiar
 
UEFA a introdus fair-play-ul financiar odată cu sezonul 2010-2011, iar această regulă spune următorul lucru: un club nu poate cheltui mai multi bani decât generează.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău