Cum vrea Andrei Năstase să lupte cu „mafia imobiliară” din Chișinău

  • 24 Octombrie 2019 11:09
Cum vrea Andrei Năstase să lupte cu „mafia imobiliară” din Chișinău

Candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, la funcția de primar al municipiului Chișinău a prezentat astăzi, 24 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, viziunile sale referitor la eliminarea schemelor ilegale din sectorul imobiliar.

El a remarcat existența unei mafii în acest domeniu și faptul că „Chișinăul a fost supus în ultimii zece ani celui mai mare jaf imobiliar din istoria Europei”. Astfel, Andrei Năstase a menționat că acțiunile pe care le va întreprinde pentru a combate ilegalitățile din domeniul imobiliar se referă la instituirea unui moratoriu în atribuirea și darea în arendă a terenurilor până la aprobarea unui plan urbanistic general, care ar urma să fie aprobat în regim de urgență cu implicarea experților din R. Moldova și din Europa și România. De asemenea, candidatul Blocului ACUM susține că vânzarea imobilelor și terenurilor vor avea loc în baza licitațiilor deschise și vor fi verificate toate tranzațiile din acest domeniu din ultimii ani, iar Agenția de Supreveghere Tehnică va avea dreptul să efectueze controale inopinate extinse.

Alte măsuri prezentate de Năstase se referă la pedeapsă penală pentru eliberarea autorizațiilor neconforme, instituirea unor linii telefonice în cadrul preturilor pentru semnalizarea abuzurilor în sectorul imobiliar din Capitală, oferirea dreptului arhitectului-șef de a verifica și a stopa orice construcție ilegală. „Nimeni din cei care au fost în Consiliul Municipal din Chișinău în ultimii 10 ani, și mă refer aici la Ion Ceban și PSRM, nu poate garanta că orașul le vă va fi redat în totalitate”, a declarat Andrei Năstase.

Menționăm că turul II al alegerilor locale generale va avea loc la 3 noiembrie.

La 3 noiembrie, în turul doi de scrutin pentru alegerea primarului Capitalei, Andrei Năstase se va confrunta cu socialistul Ion Ceban. Amintim că în primul tur, Ion Ceban a acumulat  aproximativ 40% din voturi, iar Andrei Năstase – 31 la sută.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău