Cum vor vota alegătorii care nu au înregistrare la domiciliu sau au viza de reședința expirată

  • 15 Ianuarie 2019 16:40
Cum vor vota alegătorii care nu au înregistrare la domiciliu sau au viza de reședința expirată

Alegătorii care nu au înregistrare la domiciliu/reședință sau au reședința expirată pot vota în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 pentru candidații de pe circumscripția națională și la referendum, la orice secție de votare. Ei vor vota însă pe listele suplimentare. Acești alegători nu vor putea însă să voteze pentru candidații în circumscripții uninominale.

Studenții și elevii cu drept de vot care învață în instituții într-o localitate în care nu au domiciliu sau reședință, pot vota pentru candidații din circumscripția națională și referendum republican consultativ la toate secțiile de votare din această localitate. Președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu.

Ei trebuie să prezinte buletinul, carnetul de elev/student și să completeze o declarație pe propria răspundere că se abțin de la votare multiplă. Dacă elevii și studenții au domiciliul sau reședință în aceeași circumscripție uninominală cu  instituția de învățământ la care studiază pot vota și pentru candidații de pe listele uninominale. 

Și persoanele din detenție sau cele reținute pot vota la scrutinul din 24 februarie pentru candidații din circumscripție națională și la referendum, iar dacă au domiciliu în aceeași circumscripție uninominală pot vota și pentru candidații din lista uninominală.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău