Cum vor realiza anchetatorii urmărirea penală pe perioada stării de urgență

  • 30 Aprilie 2020 15:17
Cum vor realiza anchetatorii urmărirea penală pe perioada stării de urgență

Anchetatorii vor putea realiza urmărirea penală, pe perioada stării de urgență, dacă aceasta nu necesită implicarea directă a părților sau altor persoane participante la procesul penal.

Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale din 29 aprilie, urmărirea penală este permisă și pe alte cauze decât cele menționate în punctului 10 din anexa Dispoziției nr.1 din 18 martie 2020, transmite IPN.

Este vorba despre cauze în care s-au dispus ori se propune luarea măsurilor preventive ori a celor de protecție a victimelor și martorilor, cele privind aplicarea provizorie a măsurilor de siguranță cu caracter medical, cele cu persoane vătămate minori.

Tot aici se înscriu actele și măsurile de urmărire penală a căror amânare ar pune în pericol obținerea probelor sau prinderea suspectului sau a inculpatului, precum și cele privind audierea anticipată sau cauzele în care urgența se justifică prin scopul instituirii stării de urgență la nivel național. Precum și alte cauze urgente apreciate ca atare de către procurorul care supraveghează sau efectuează urmărirea penală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău