Cum vor călători turiștii în Uniunea Europeană

  • 27 Aprilie 2020 19:14
Cum vor călători turiștii în Uniunea Europeană

Miniștrii Turismului din UE au discutat luni despre modul în care pot ajuta acest sector afectat de pandemia de coronavirus și au căzut de acord să introducă așa-numitele "pașapoarte Covid-19" precum și să analizeze posibilitatea deschiderii unor coridoare speciale pentru călătorii, transmite DPA, potrivit Agerpres.

„Turismul a înregistrat un declin imens și neașteptat din cauza pandemiei de coronavirus”, a declarat ministrul croat al Turismului, Gari Cappelli, care a prezidat videoconferința, în condițiile în care Croația deține în prezent președinția rotativă a UE.

„Avem nevoie de un plan comun, la nivel european, pentru a gestiona criza”, a spus Gari Cappelli la finalul reuniunii. Acest plan ar trebui să includă un document „bazat pe un protocol valabil în toate țările membre UE”, a adăugat oficialul croat.

„Am început de asemenea să discutăm despre coridoare de călătorie aeriene, feroviare și terestre și sper că vom putea ajunge la un acord și asupra acestora. Acolo unde nu vom putea, vom merge spre acorduri bilaterale cu țările interesate”, a mai spus Gari Cappelli.

Croația, țară al cărei litoral la Marea Adriatică se întinde pe o lungime de peste 1.500 de kilometri și cuprinde mii de insule, este puternic dependentă de veniturile din turism, la fel ca și Grecia, Italia, Spania și Portugalia.

Însă întreaga Uniunii Europeană este interesată de modul cum evoluează lucrurile în turism, sector care este responsabil pentru 10% din Produsul Intern Brut și asigură locuri de muncă pentru aproape 12% din totalul persoanelor angajate în UE, susține ministrul croat al Turismului.

La rândul său, comisarul european pentru piața internă, francezul Thierry Breton, a apreciat că sectorul turismului va avea nevoie de „fonduri fără precedent pentru a depăși criza”. Potrivit lui Thierry Breton „este nevoie de un nou Plan Marshall cu un buget european puternic, pentru a relansa Europa și a pune la punct o uniune mai puternică și mai rezistentă” a apreciat comisarul european într-un comunicat publicat la finalul videoconferinței miniștrilor Turismului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău