Cum vor autoritățile să-i responsabilizeze pe șoferii vitezomani

  • 30 Mai 2019 17:21
Cum vor autoritățile să-i responsabilizeze pe șoferii vitezomani

Șoferii care depășesc viteza ar putea rămâne fără permis de conducere, iar școlile auto care au o rată de promovare joasă - fără acreditare. Acestea sunt măsurile propuse de către premierul Pavel Filip, transmite IPN.

Pentru a-i face pe șoferi să respecte limita de viteză, Pavel Filip a propus ca șoferilorcare vor conduce cu viteză excesivă să le fie retras permisul de conducere, așa cum se întâmplă în mai multe țări europene. Astfel șoferii care vor conduce prin localități cu peste 100 km pe oră, iar pe drumurile naționale cu peste 140 km pe oră vor fi privați de permisul de conducere pe un termen de la 3 până la 6 luni.

De asemenea, premierul a cerut să fie simplificate procedurile de eliberare a permiselor. „Nu e normal ca cetățenii să stea ore în șir în rânduri. Când există cozi, apare corupția. Nu vreau să simplificăm obținerea permisului, vreau să simplificăm procedurile de eliberare a acestuia. Cu cât mai complicate sunt procedurile, cu atât mai mare este corupția”, a spus Pavel Filip.

Pentru a asigura o calitate mai bună a studiilor pentru viitorii șoferi, s-a propus ca școlile auto care vor avea o rată joasă de promovare a examenelor pentru permisul de conducere să rămână fără acreditare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău