Cum vor activa instituțiile medicale în perioada sărbătorilor de iarnă

  • 24 Decembrie 2019 14:20
Cum vor activa instituțiile medicale în perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă, instituțiile medicale vor activa în regim obișnuit, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Astfel, pe 25 decembrie, de 1 ianuarie și în perioada  4 – 8 ianuarie 2020, medicii și asistentele medicale vor fi de gardă. Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Agenția Națională de Sănătate Publică, va asigura supravegherea sporită a regimului sanitaro-epidemiologic a obiectivelor cu risc sporit și va efectua măsuri de profilaxie a bolilor infecțioase.

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu rezerve necesare de sânge, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistență medico-legală în regim obișnuit.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale va rezerva medicamente, consumabile și va organiza recepționarea lor de către instituțiile medico-sanitare publice, în caz de necesitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău