Cum vede Mark Zuckerberg lumea în 2030: Cu ce vor fi înlocuite telefoanele mobile

  • 12 Ianuarie 2020 13:15
Cum vede Mark Zuckerberg lumea în 2030: Cu ce vor fi înlocuite telefoanele mobile

Mark Zuckerberg, fondatorul rețelei de socializare Facebook, și-a dezvăluit vineri viziunea asupra societății pentru anul 2030, când va predomina realitatea augmentată (AR) la care, în opinia sa, rețeaua socială va contribui foarte mult, scrie Digi24.ro.

Până atunci, țelurile pe care antreprenorul le-a prezentat pentru noul an au fost personale: anul trecut, el s-a angajat să învețe o limbă străină, să mănânce doar carne de la animale ucise de el și să viziteze toate statele americane - ceea ce a alimentat speculațiile despre o posibilă candidatură la președinția SUA.

"În acest deceniu, mă voi concentra pe termen lung. În loc să-mi propun provocări pentru un an, am încercat să mă gândesc la ceea ce sper că lumea și viața mea vor arăta în 2030, pentru a mă asigura că îmi voi dedica toată atenția în acest sens", a scris Zuckerberg pe Facebook. "Vom avea tehnologia pentru a ne simți pe deplin în prezența altei persoane, indiferent unde se află aceasta, iar cercetările științifice vor fi ajutat la vindecarea și prevenirea bolilor pentru a ne prelungi speranța de viață în medie cu 2,5 ani", a adăugat el.

În opinia fondatorului Facebook, până la sfârșitul deceniului oamenii vor abandona telefonul mobil în favoarea ochelarilor digitali cu realitate augmentată și vor folosi în mare parte realitatea virtuală.

"Imaginează-ți că ai putea locui în locul pe care l-ai ales și ai putea lucra cu ușurință în alt loc. Dacă reușim să obținem la ceea ce lucrăm, această posibilitate ar trebui să fie mult mai aproape de realitate până în 2030", a mai scris Zuckerberg.

Dezvoltarea realității virtuale ar trebui să schimbe natura rețelei sociale. Dacă Internetul a făcut posibilă conectarea a miliarde de persoane când și unde au dorit, rețeaua socială a viitorului se va concentra, în opinia sa, pe "interacțiuni private și ne va ajuta să construim acele mici comunități de care avem nevoie cu toții în viață", scrie Agerpres.

Facebook a intrat sub legislația care limitează utilizarea datelor cu caracter personal în mai multe țări.

În iulie, autoritățile de reglementare din SUA au amendat Facebook cu suma record de cinci miliarde de dolari pentru că nu a protejat informațiile personale ale utilizatorilor săi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău