Cum va fi reluat procesul de învățământ în instituțiile din Chișinău

  • 08 Mai 2021 12:21
Cum va fi reluat procesul de învățământ în instituțiile din Chișinău

Elevii din Chișinău vor reveni la școală, începând cu 11 mai, potrivit unei decizii a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, care s-a întrunit sâmbătă, 8 mai.

Astfel, procesul educațional pentru elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar, secundar şi special din municipiul Chișinău, începând cu 11 mai 2021, se organizează cu prezență fizică.

Învăţământul în Centrele extraşcolare, Şcolile sportive şi activitatea extrașcolară în instituţiile de învăţământ primar şi secundar din municipiul Chişinău, se organizează cu prezență fizică. Se permite desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori.  Activitatea centrelor de tineret din municipiul Chișinău se organizează cu prezența fizică a unui număr maxim de 20 tineri.  

De asemenea, programele de formare continuă destinate adulților, inclusiv șomerilor, se organizează cu prezență fizică. Numărul de persoane prezenți în încăperi este stabilit în baza suprafeței sălilor, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică.

Comisia a mai stabilit că unitățile de alimentație publică pot activa până la ora 23:00, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică şi a instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19, cu recomandarea utilizării preponderent a spațiilor amenajate, plus în aer liber după regulile vechi.

Centrele comerciale și unitățile specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău vor activa cu program până la ora 22:00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău