Ziua Unirii Principatelor, marcată în România prin diferite manifestări și ceremonii

  • 24 Ianuarie 09:30
Ziua Unirii Principatelor, marcată în România prin diferite manifestări și ceremonii

Împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române este marcată duminică în România prin diferite manifestări. Autoritățile au ales să sărbătorească Mica Unire prin ceremonii restrânse, cu respectarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei. La ceremonii vor lua parte și oficiali ai statului român, transmite DIGI24.ro.

Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Anca Dragu și Ludovic Orban, participă, duminică, la evenimentele desfășurate cu prilejul aniversării a 162 ani de la Unirea Principatelor Române, precizează sursa citată

Ludovic Orban va fi prezent la manifestările organizate la Focșani, care vor începe în jurul orei 12,45. Anca Dragu va participa, la ora 12,30, la ceremonia desfășurată la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române din București, unde va depune o coroană de flori, potrivit Agerpres.

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, precum și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor prezenți, de asemenea, de la ora 12,30, la această ceremonie militară a depunerii de coroane și jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Totodată, Ministerul Apărării Naționale va organiza, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare și religioase cu ocazia sărbătoririi acestui eveniment istoric.

”Ministerul Apărării Naționale, împreună cu autoritățile locale, organizează, duminică, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare și religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române”, a transmis Ministerul apărării Naționale.

Din motive de securitate sanitară, participanții la aceste evenimente nu se vor prinde în Hora Unirii, așa cum se întâmpla în anii anteriori.

De Ziua Principatelor Române, ierarhii, preoții și diaconii Bisericii Ortodoxe vor oficia un Te Deum în toate bisericile, iar la sfârșitul slujbei vor fi trase clopotele timp de un minut.

La Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală vor fi pomeniți domnitorul Alexandru Ioan Cuza, mitropoliții Nifon al Țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei, precum și toți cei care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
5
Sun
2
Mon
2
Tue
3

Curs oficial BNM 25 Februarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2724 -0.0311
USD 17.4859 -0.0428
RON 4.3636 -0.0055
UAH 0.6256 -0.0021
RUB 0.2378 0.0011
Arhivă Radio Chișinău