Cum se votează la alegerile parlamentare noi în Galați, România. Deși sunt valabile 3.000 de buletine, primul votant a fost înregistrat abia la ora 11:00

  • 20 Octombrie 2019 14:50
Cum se votează la alegerile parlamentare noi în Galați, România. Deși sunt valabile 3.000 de buletine, primul votant a fost înregistrat abia la ora 11:00

Un număr de 3.000 de buletine de vot sunt disponibile, duminică, la Secția de votare 50/63 pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova, amenajată în incinta sediului central al Universității Dunărea de Jos din Galați, informează Agerpres.

Potrivit organizatorilor, numărul buletine de vot este suficient în condițiile în care la ultimele alegeri s-au prezentat la urne, la această secție de votare, aproximativ 400 de alegători.

Cetățenii din Republica Moldova nu se prea înghesuie la urne, primul votant fiind înregistrat abia la ora 11,00, deși secția a fost deschisă la ora 7,00 și va funcționa până la ora 21,00.

Organizatorii susțin că una dintre cauzele absenteismului la urne ar fi faptul că tot duminică, în Republica Moldova, sunt alegeri locale, însă candidații nu pot fi votați de cei aflați în afara granițelor. La secția de la Galați, arondată Circumscripției nr. 50, se poate vota doar pentru ocuparea locului de parlamentar rămas vacant după ce Maia Sandu - aleasă, inițial, deputat, din partea Blocului electoral "ACUM Platforma DA și PAS" - a fost numită premier.

În Galați există o mare comunitate de cetățeni din Republica Moldova, având în vedere că dintre cei peste 12.500 de studenți ai Universității Dunărea de Jos, aproximativ 3.000 sunt din țara vecină, la care se adaugă alte mii de persoane care trăiesc și muncesc în județ.

Secția de votare din incinta Universității Dunărea de Jos din Galați a fost organizată de Prefectura Galați, cu sprijinul Primăriei municipiului și al Universității Dunărea de Jos, iar Inspectoratele Județene ale Poliției și Jandarmeriei asigură măsurile specifice de ordine publică și un climat social adecvat desfășurării procesului electoral.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău