Cum s-au odihnit la munte președinții României și al R.Moldova (Revista presei)

  • 29 Ianuarie 2018 09:34
Cum s-au odihnit la munte președinții României și al R.Moldova (Revista presei)

Revista presei din 29 ianuarie 2018

Sistemul se opune luptei cu corupția”, susține procurorul general Eduard Harunjen într-un interviu în Ziarul de Gardă.  El mai afirmă că la Procuratura Anticorupție există mai multe dosare privind miliardul furat. O parte din ele au finalitate, o altă parte sunt în examinare, în instanța de judecată, altele în procedură. Fiind întrebat de ce Ilan Șor este privilegiat, procurorul general a explicat că așteaptă sentința definitivă a Curții de Apel, care va pune deja în aplicare sancțiunea.

Evenimentul Zilei comentează că „am ajuns de poveste cu toată istoria asta legată de Ilan Șor: justiția lasă impresia că se teme nu care cumva să-l scape din brațe pe mult iubitul primar de Orhei. Unii sunt înclinați să creadă că tergiversarea asta de juma de an cu traducerea sentinței ar fi legată de intenția de a-l face deputat pe Șor, ca apoi acesta să beneficieze de imunitate, iar dosarul să fie dat uitării”, scrie EVZ.  Totodată, jurnalista Natalia Hadârcă deplânge faptul că orheienii îl apără pe acesta.

Evenimentul Zilei titrează că PL și PNL negociază formarea unui bloc electoral pentru parlamentare. Secretarul general PL, a spus pentru IPN că se discută inclusiv o posibilă fuzionare a formațiunilor politice.

Ziarul Național face o comparație în felul cum s-au odihnit la munte președinții României și R. Moldova. „Lumi paralele” – titrează publicația, notând că în timp ce președintele României Klaus Iohannis s-a relaxat, sâmbătă, pe o pârtie din județul Alba, unde în acest week-end au avut loc „Serbările Zăpezii” și a fost fotografiat în timp ce aștepta să urce cu telescaunul, Igor Dodon  a mers la schi, în Altai, unde a ajuns cu un elicopter, fiind însoțit doar de câțiva oameni de încredere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău