Cum salvezi animalul de companie de căpușe. Soluții pentru prevenirea infestării

  • 02 Iulie 2018 15:03
Cum salvezi animalul de companie de căpușe. Soluții pentru prevenirea infestării

Specialiștii dau câteva sfaturi în ceea ce privește pericolul infestării animalelor de companie cu paraziți externi, printre recomandări aflându-se evitarea contactului cu animale fără stăpân sau aplicarea unei soluții de deparazitare.

Specialiștii spun că este foarte important să fie evitate plimbarea animalelor de companie în zonele cu iarbă foarte înaltă, pentru că puricii și căpușele se găsesc în astfel de locuri. Totodată, animalul de companie nu trebuie să intre în contact cu animale fără stăpân.

În al doilea rând, stăpânul trebuie să își verfice periodic partenerul de joacă pentru a vedea dacă nu a luat paraziți externi.

Și pisicile, chiar dacă stau mai mult prin casă, sunt la fel de expuse la astfel de riscuri, mai ales dacă sunt vizitate de „prietene” sau dacă au obiceiul de a hoinări prin vecini sau prin curte. Proprietarii sunt sfătuiți să verifice atent labele, corpul și capul animalelor de companie.

A treia și totodată cea mai bună soluție pentru a evita o problemă parazitară este achiziționarea, de la cea mai apropiată farmacie veterinară sau cabinet veterinar, a unui produs împotriva paraziților externi.

Medicul veterinar trebuie să aprecieze corect talia animalului de companie, pentru a oferi o pipeta potrivită greutății animalului. Aplicarea unei soluții de deparazitare, precum Pet Spot Forte, spre exemplu, este foarte simplă, produsul venind pe piață sub forma unor pipete care trebuie doar golite pe ceafa animalului (în așa fel încât să nu se scarpine).

O aplicare asigură protecția necesară timp de 3 - 4 săptămâni, iar prețul este unul accesibil pentru oricine.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău