Cum să păstrăm echilibrul în alimentație în perioada sărbătorilor. Sfaturile nutriționiștilor

  • 31 Decembrie 2022 17:18
Cum să păstrăm echilibrul în alimentație în perioada sărbătorilor. Sfaturile nutriționiștilor

Noaptea trecerii dintre ani constituie întotdeauna prilej de petrecere și bucurie, însă dacă nu se ține cont de anumite aspecte legate de alimentația specifică acestei sărbători, cheful se poate sfârși cu colici abdominale și alte probleme digestive.

Cum putem să ne pastram echilibrul în alimentație în perioada sărbătorilor, dar, în același timp, să ne putem și bucura de preparatele tradiționale atât de îndrăgite? Medicii ne recomandă să nu abuzăm de alimente bogate în calorii, grăsimi animale sau zaharuri și să optăm pentru o alimentație diversă și echilibrată. 

Specialiștii recomandă în primul rând moderație. Potrivit nutriționiștilor, consumul în exces a produselor tradiționale de sărbători poate duce la dereglări de digestive. Mâncărurile bogate în grăsimi și calorii pot provoca boli gastrice precum pancreatita, colecistita sau ulcerele perforate.

E indicat să mai renunțăm la bucatele bogate în grăsimi și să optăm pentru cât mai multe crudități.

Pe lângă cantitățile mici, pentru a evita indigestia, trebuie să știm a combina corect  alimentele între ele.

Hidratarea joacă un rol important. Se recomandă consumul de apă plată și nu în timpul mesei, ci după 30 de minute sau chiar o oră. În caz contrar, apa poate duce la îngreunarea digestiei. 

Nu trebuie să uităm nici de mișcarea fizică.

Bucuria sărbătorilor nu înseamnă, în primul rând, mâncare și băutură multă. Nutriționiștii precizează că spiritul sărbătorilor ar trebui să treacă și dincolo de bucătărie. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău