Cum putem să ne pastram echilibrul în alimentație în perioada sărbătorilor, dar, în același timp, să ne putem și bucura de preparatele tradiționale atât de îndrăgite? Medicii ne recomandă să nu abuzăm de alimente bogate în calorii, grăsimi animale sau zaharuri și să optăm pentru o alimentație diversă și echilibrată.
Specialiștii recomandă în primul rând moderație. Potrivit nutriționiștilor, consumul în exces a produselor tradiționale de sărbători poate duce la dereglări de digestive. Mâncărurile bogate în grăsimi și calorii pot provoca boli gastrice precum pancreatita, colecistita sau ulcerele perforate.
E indicat să mai renunțăm la bucatele bogate în grăsimi și să optăm pentru cât mai multe crudități.
Pe lângă cantitățile mici, pentru a evita indigestia, trebuie să știm a combina corect alimentele între ele.
Hidratarea joacă un rol important. Se recomandă consumul de apă plată și nu în timpul mesei, ci după 30 de minute sau chiar o oră. În caz contrar, apa poate duce la îngreunarea digestiei.
Nu trebuie să uităm nici de mișcarea fizică.
Bucuria sărbătorilor nu înseamnă, în primul rând, mâncare și băutură multă. Nutriționiștii precizează că spiritul sărbătorilor ar trebui să treacă și dincolo de bucătărie.