Cum s-a desfășurat în acest an Maratonul Internațional Chișinău, în condițiile pandemiei

  • 28 Septembrie 2020 08:38
Cum s-a desfășurat în acest an Maratonul Internațional Chișinău, în condițiile pandemiei

Anul acesta, din cauza pandemiei, Maratonul Internațional Chișinău s-a desfășurat în format virtual. Competiția a început ieri, 27 septembrie, la ora 9.00. Startul a fost dat de către Dmitri Voloșin, președinte al organizației Sporter, în parcul Valea Morilor, unde s-au adunat mai mulți sportivi profesioniști și amatori, transmite IPN.

Cu un îndemn pentru cei cărora le place să alerge și să ducă un mod de viață sănătos a venit, pe pagina evenimentului, Vitalie Clopot, participant la cursă. „Ne place să alergăm, de aceea îndemn pe toți cei care pot: Alergați la voi acasă, în curte, în parc, oriunde v-ați afla, în Moldova sau în alt capăt al lumii. Îmbrăcați un tricou de la edițiile precedente ale Maratonului Chișinău sau orice alt eveniment Sporter și ieșiți la alergat. Alegeți orice distanță, în funcție de forțe și pregătire fizică. Filmați un video, distribuiți-l prietenilor. Să păstrăm maratonul din acest an în istorie”, a fost mesajul participantului.

,,Alergați pentru că asta aduce fericire. Fiecare pas aduce o porție de fericire. Avem parte de un timp minunat și toți cei care vor participa, imediat după cursă, vor fi cei mai fericiți, sunt sigur!”, a îndemnat alt participant la cursa competitivă.

Maratonul de la Chișinău este cea mai mare competiție de alergare din țară. Din cauza pandemiei, organizatorul maratonului, organizația sportivă Sporter, a îndemnat locuitorii Moldovei și pe cei din diasporă să susțină competiția, alergând acolo unde se găsesc.

Pentru a participa la cursa online, participanții au îmbrăcat un tricou de la edițiile precedente ale Maratonului Chișinău sau orice alt eveniment Sporter, au ales oricare dintre distanțele: 1,5 km, 5 km, 10 km, 21 km sau 42 km și au luat startul la ora 9.00, din orice loc din oraș, din țară și de peste hotare.

Pe toată durata competiției, participanții au făcut poze, au înregistrat video-uri scurte și le-au postat pe pagina evenimentului. Ulterior, acestea vor fi utilizate pentru videoclipul final al celei de-a șasea ediții a maratonului.

Maratonul Internațional Chișinău este o cursă competitivă pentru sportivi profesioniști și amatori, care se desfășoară în Moldova din 2015.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău