Cum s-a dat de gol autorul celui mai mare furt crypto individual descoperit vreodată

  • 19 Noiembrie 2021 13:23
Cum s-a dat de gol autorul celui mai mare furt crypto individual descoperit vreodată

Un adolescent canadian a fost arestat în Statele Unite după ce a fost acuzat de poliția din țara sa că a furat criptomonede în valoare de 36,5 milioane de dolari, relatează Markets Insider, potrivit hotnews.ro.

Poliția din Hamilton afirmă că o parte a criptomonedelor furate au fost folosite pentru a cumpăra un nume de utilizator considerat rar în comunitatea de gaming online și că tranzacția i-a pus pe urmele celui care deține contul, scrie sursa citată

Victima a fost înșelată printr-o tehnică numită „SIM swapping”, potrivit poliției din Hamilton, un oraș din provincia Ontario.

Departamentul a afirmat de asemenea că acest caz reprezintă cel mai mare furt de criptomonede de la o singură persoană raportat vreodată.

Un atac de tip „SIM swap” presupune manipularea angajaților unei companii de telefonie mobilă să creeze numere de telefon duplicat pentru ca escrocul să poată intercepta cererile de autentificare cu doi factori, obținând astfel acces la contul victimei.

Poliția din Hamilton a precizat de asemenea că a confiscat criptomonede în valoare de 5,5 milioane de dolari și că arestarea tânărului a fost rezultatul unei colaborări cu FBI-ul și divizia de infracționalitate cibernetică din cadrul Serviciului Secret american.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău