Cum răspunde Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, la întrebarea dacă Moscova se opune Unirii R.Moldova cu România

  • 16 Octombrie 2019 15:51
Cum răspunde Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, la întrebarea dacă Moscova se opune Unirii R.Moldova cu România

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, a oferit un interviu presei de peste Prut în care a vorbit inclusiv despre relațiile R.Moldova cu România.

Astfel, fiind întrebat dacă Federația Rusă este împotriva Unirii R. Moldova cu România, Valeri Kuzmin a declarat că nu este atât de importantă poziția Rusiei față de aceste evenimete, cât este importantă dorința cetățenilor. „Din ceea ce cunosc eu, în R.Moldova doar o minoritate și-ar dori o astfel de Unire. Nu este treaba noastră. În ceea ce privește poziția oficială a Rusiei, aceasta a fost formulată în acordul care a fost semnat cu R.Moldova încă înainte de cel semnat cu România, în particular, în anii 2000. Rusia a declarat în acel acord că recunoaște suveranitatea, statul de neutralitate al R.Moldova și integritatea teritorială în cadrul granițelor stabilite în decembrie 1990, când încă făcea parte din URSS”, a declarat Valeri Kuzmin pentru Ziarul de Investigații.

Amintim că, în noiembrie 2017, Valeri Kuzmin a îndemnat la organizarea unui referendum cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România. Declarații în acest sens el a făcut la Suceava, în cadrul unei conferințe despre „Dezvoltarea relațiilor de afaceri ale României cu Federația Rusă”, unde a adus ca exemplu Crimeea. Ulterior, Kuzmin a afirmat că declarațiile acestuia au fost interpretate greșit.

Menționăm că sondajul IMAS, publicat în septembrie curent, arată că 30% din cetățenii R.Moldova ar vota pentru Unirea cu România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău