Cum poți închiria o trotinetă electrică în Chișinău
-
24 Octombrie 2020 13:41
La Chișinău a fost lansat primul serviciu de închiriat trotinete. O soluție alternativă și ecologică pentru deplasarea rapidă și comodă pe distanțe scurte în oraș. Eviți ambuteiajele dar și reduci emisiile de bioxid de carbon. Magazinele specializate au înregistrat, în acest an, creșteri mari la vânzările de mijloace de transport electrice, se arată într-un material realizat de TVR MOLDOVA.
Potrivit sursei citate, primul pas pe care trebuie să îl faci ca să poți încheria o trotinetă electrică în Chișinău este să te înregistrezi pe site-ul http://iride.md și să întocmești un formular.
„Odată ce a primit e-mailul și sms de verificare, utilizatorul este confirmat membru activ al web site-ului, el își poate suplini contul cu o sumă anumită de bani, după care se apriâopie la una din cele două locații operaționale actualmente și solicită să soluționeze una din trotinete”, a spus MARIN ROȘCOVAN, coordonator de proiect.
Un minut cu trotineta costă un leu și 50 de bani. Ca să o închiriezi pentru opt ore trebuie să scoți din buzunar 240 de lei. După o săptămână de la lansare, inițiatorii proiectului spun că au rezultate bune.
„Sâmbăta și duminica au fost date în chirie și 30 de trotinete care le avem în gestionare. Reacția oamenilor a fost foarte poztivă. Scopul este de a educa populația despre existența transportului alternativ și pe viitor intenția este de a de a dezvolta o aplicație, de a mări parcul de trotinete, este de a introduce trotinetele electrice ca o alternativă viabilă”, a spus MARIN ROȘCOVAN, coordonator de proiect.
Zilnic, în magazinele specializate, se vând multe trotinete, pentru toate gusturile.
„Pentru prima dată am importat în acest an și trotinete off-road ceea ce permite să te deplasezi și pe drumurile mai puțin bune. Nu avem nici una în stoc. Ceea ce ține de trotinetele obișnuite care au o autonomie de 45 de km și o viteză de 25 de km care sunt potrivite pentru oraș, la acestea avem stoc până în prezent”, a spus MARIA ONICĂ, manager PR.
Cu astfel de probleme se ciocnesc zilnic cei care folosesc trotinetele electrice sau bicicletele.
„Nu avem reglementări foarte bune, pe unde avem voie să mergem și oamenii nu întotdeauna sunt destul de receptivi când de exemplu merg pe pistă de biciclete și trotinete și ei stau exact în mijlocul drumui să se dea la o parte. Am atențioant un șofer că a parcat neregulamentar și el a spus că nu are treabă și din urmă a venit un polițist și a zis că domnișoara are dreptate”, A SPUS TATIAN MEDVEDEVA.