Cum i-au informat americanii pe ruși prin canale militare că vor lovi Siria

  • 07 Aprilie 2017 11:02
Cum i-au informat americanii pe ruși prin canale militare că vor lovi Siria

Statele Unite au informat Rusia în avans că vor atacă o bază militară din Siria cu rachete, a anunțat Pentagonul. Comunicațiile au avut loc pe linie militară, prin intermediul unei linii speciale militare controlate de armată americană și care operează în bază aeriană al-Udeid din Qatar, transmite The Guardian.

Această linie specială e folosită de obicei pentru a proteja piloții din SUA și Rusia care zboară deasupra Siriei și pentru a evită posibile incidente aeriene sau atacuri reciproce. Reamintim că SUA au baze militare în apropierea Siriei, de unde lansează atacuri asupra ISIS. Rusia, pe de altă parte, are baze chiar în Siria, de unde atacă atât bazele ISIS, cât și militanților sirieni care i se opun președintelui Assad, scrie Hotnews.ro.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis, a anunțat că rușii au fost informați în avans în "multiple conversații".

Armată SUA a informat forțele ruse înainte de loviturile asupra bazei aeriene siriene și nu a vizat acele secțiuni ale obiectivului unde rușii erau considerați a fi prezenți, a mai spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Rusia a eșuat în privință responsabilităților sale în Siria, a acuzat joi (oră locală) secretarul de Stat american, Rex Tillerson, dar a fost avertizată în avans de lovitură americană asupra unei baze siriene pentru a evită că militarii săi de pe teren să fie afectați, transmite AFP.

Și președintele american, Donald Trump, l-a informat personal pe omologul sau chinez, Xi Jinping, de lovitură punitiva pe care a ordonat-o joi (oră locală) contra regimului sirian, potrivit unui responsabil american, citat de AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău