Cum Guvernul va face economii de circa 16 milioane lei la bugetul de stat, după retragerea R. Moldova din mai multe organizații din cadrul CSI

  • 19 Decembrie 2023 09:37
Cum Guvernul va face economii de circa 16 milioane lei la bugetul de stat, după retragerea R. Moldova din mai multe organizații din cadrul CSI

Unul dintre efectele imediate ale retragerii Republicii Moldova din mai multe organizații din cadrul Comunității Statelor Independente (CSI) este economia de resurse financiare, scrie mold-street.com.

Astfel un proiect de hotărâre de Guvern prevede ajustarea Listei organizațiilor internaționale și regionale cărora Republica Moldova urma să achite cotele de membru și datoriile din bugetul de stat pentru anul 2023, prin eliminarea de acolo a nouă structuri din cadrul CSI.

Atât din acest motiv, dar și ca urmare evoluției cursul de schimb al monedei naționale față de principalele valute străine, valoarea cotizațiilor de membru al unor structuri internaționale ce urmează a fi achitate în acest an de Republica Moldova, se diminuează cu circa 16 milioane lei, de la 66,55 milioane lei, la 50,55 milioane lei.

Cea mai mare sumă ce urma să fie achitată în 2023 din bugetul R. Moldovei, unei structuri din cadrul CSI este Adunarea Interparlamentară CSI - 5,81 milioane lei. Creată încă în 1992, această platformă reunește în prezent, cel puțin oficial, reprezentanții parlamentelor din zece state-membre, principala sa misiune fiind armonizarea legislației între țările CSI.

Continuarea aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău