Cum explică PSRM absența de la ședința specială de la Parlament la care Guvernul urma să-și asume răspunderea

  • 02 Aprilie 2020 18:01
Cum explică PSRM absența de la ședința specială de la Parlament la care Guvernul urma să-și asume răspunderea

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor își exprimă întreaga susținere pentru pachetul de legi pentru care Guvernul Chicu și-a angajat răspunderea. Într-o declarație, PSRM menționează că „aceste măsuri, luate în perioada situației excepționale în care se află Moldova, vin să ajute cetățenii țării, atât angajații, persoanele care rămân fără un loc de muncă, cât și afacerile mici și mijlocii”, transmite IPN.

„Pe fundalul crizei mondiale provocate de pandemia de coronavirus, precum și a crizei economice din țara noastră generată de COVID-19, Guvernul a decis subvenționarea integrală din bugetul public a impozitelor salariale în cazul angajaților activitatea cărora a fost sistată, urmare a deciziilor în perioada stării de urgență. Pentru salariații agenților economici afectați indirect vor fi recuperate 60% din impozitele salariale”, precizează deputații socialiști.

Potrivit PSRM, aceste măsuri trebuie să fie realizate imediat, deoarece cetățenii așteaptă ajutor „acum, nu peste o lună-două sau mai multe”. În situație excepțională sunt necesare și măsuri excepționale, inclusiv pentru a veni în ajutorul oamenilor și businessului. În aceste condiții, fracțiunea PSRM a făcut uz de dreptul său regulamentar să nu participe la ședința Parlamentului de astăzi, ca și opțiune politică în sprijinul măsurilor luate de Guvernul Chicu.

„Totodată, fracțiunea parlamentară a PSRM reiterează sprijinul pentru toate acțiunile Guvernului Chicu în această perioadă de pandemie. Deși coronavirusul reprezintă un pericol iminent la adresa întregii lumi, ritmul de creștere a noilor cazuri de COVID-19 în Moldova este mai lent comparativ cu alte state europene. Aceasta demonstrează că autoritățile noastre au luat măsuri corecte de limitare a răspândirii virusului. Acțiunile bune ale Guvernului țării sunt apreciate și de către Organizația Mondială a Sănătății, dar și de către experți independenți”, se mai spune în declarație.

Ședința Parlamentului la care Guvernul urma să prezinte proiectul pentru care și-a angajat răspunderea nu a întrunit cvorum. În plenul legislativului nu s-au prezentat deputații din Partidul Socialiștilor și cei din Partidul Democrat. După ce Secretariatul Parlamentului a anunțat că la ședință și-au înregistrat prezența doar 39 de deputați, șefa legislativului, Zinaida Greceanîi, a declarat lipsă de cvorum.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău