Cum explică guvernatorul din Belgorod exploziile auzite de locuitori: „Sunt avioanele noastre”

  • 02 Mai 2022 17:30
Cum explică guvernatorul din Belgorod exploziile auzite de locuitori: „Sunt avioanele noastre”

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, afirmă că sunetele exploziilor auzite de locuitorii regiunii noaptea sunt legate de misiunile de luptă desfășurate de aviația rusă, relatează agenția TASS, potrivit HotNews.ro.

„Am vrut să risipesc temerile locuitorilor din regiune că cineva sau ceva a zburat de pe teritoriul Ucrainei. Nu este vorba de așa”, a declarat luni Gladkov, potrivit sursei citate.

„Aviația noastră militară a efectuat misiuni de luptă ca parte a operațiunii militare speciale”, a spus el, dând asigurări că nimic nu amenință siguranța locuitorilor din regiune.

Gladkov a scris pe canalul său de Telegram duminică noaptea că la Belgorod s-au auzit sunetele a două explozii puternice, afirmând însă nu au fost pagube sau victime.

Explozii în Belgorod, regiune situată la granița cu Ucraina

Mai devreme în cursul zilei de duminică Gladkov anunțase că o clădire a Ministerului Apărării din regiunea Belgorod a luat foc, afirmând că un localnic a suferit răni ușoare și viața lui nu este în pericol.

Rusia a acuzat luna trecută Ucraina de un atac cu elicoptere asupra unui depozit de combustibil din Belgorod, însă Kievul a negat că Ucraina ar fi responsabilă.

De asemenea, Ucraina a respins acuzațiile că a bombardat sate și a tras cu rachete într-un depozit de muniții.

Miercurea trecută, o serie de explozii au fost auzite în primele ore ale dimineții în orașul Belgorod, un depozit de muniții luând foc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău