Cum comentează analiștii rezultatele alegerilor locale

  • 29 Iunie 2015 18:41
Cum comentează analiștii rezultatele alegerilor locale

Partidele pro-europene au înregistrat un scor mai bun în alegerile locale, decât la cele parlamentare, iar acest lucru trebuie să le responsabilizeze în vederea dezvoltării localităților, dar și a Republicii Moldova, în general, pe calea integrării europene, sunt de părere analiștii politici de la Chișinău. Rezultatele alegerilor locale demonstrează faptul…

Partidele pro-europene au înregistrat un scor mai bun în alegerile locale, decât la cele parlamentare, iar acest lucru trebuie să le responsabilizeze în vederea dezvoltării localităților, dar și a Republicii Moldova, în general, pe calea integrării europene, sunt de părere analiștii politici de la Chișinău. 

Rezultatele alegerilor locale demonstrează faptul că cetățenii Republicii Moldova, în pofida dezamăgirilor înregistrate în ultima perioadă, au ales vectorul de dezvoltare proeuropeană, a subliniat directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie.

”La nivel național, partidele pro-europene s-au manifestat mai bine decât la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, anul trecut. Cetățeanul înțelege necesitatea orientării europene, apropierii de modelele de dezvoltare europene și acest credit de încredere va trebui onorat pe parcursul următorului mandat. Faptul că Dorin Chirtoacă a câștigat în municipiul Chișinău, confirmă această concluzie, dar cetățeanul a votat mai degrabă împotrivă, decât pentru”, a declarat Arcadie Barbăroșie.

Totodată, există și votul de protest, în mai multe orașe care i-au ales în calitate de primari  pe reprezentanții formațiunii ”Partidul Nostru”, consideră Arcadie Barbăroșie.

După alegerile locale, animozitățile ar trebui lăsate la o parte, iar autoritățile nou-alese ar trebui să depună eforturi pentru a-și îndeplini promisiunile electorale, afirmă directorul Clubului politic al femeilor 50x50, Ecaterina Mardarovici.

”Să uităm supărările și criticile pe care le-am adresat unii altora în timpul campaniei electorale, iar în continuare, împreună să muncim, fiecare la locul său de muncă, să ne respectăm, să învățăm că și cei care au votat pentru alt candidat, merită respectul pentru opinia lor”, a declarat Ecaterina Mardarovici.

Partidele pro-europene au luat majoritatea în cele mai multe primării, dar și consilii raionale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău