Cum au reușit niște petrecăreți din California să producă un incendiu care a mistuit peste 2800 de hectare

  • 07 Septembrie 2020 18:20
Cum au reușit niște petrecăreți din California să producă un incendiu care a mistuit peste 2800 de hectare

Unul dintre incendiile masive care afectează statul american California de aproape o lună a fost provocat în urma unei petreceri pentru dezvăluirea sexului unui copil nenăscut, în comitatul San Bernardino, relatează CNN, preluat de Agerpres.

Petrecăreții au provocat focul după ce au folosit un „dispozitiv pirotehnic care produce fum”, a anunțat departamentul de pompieri din comitatul San Bernardino din California. Incendiul a început sâmbătă în jurul orei locale 22:23 în  și s-a extins apoi cu rapiditate. Până luni dimineață focul s-a extins deja pe o suprafață de aproape 29 de kilometri pătrați.

Dispozitive de acest tip sunt folosite pentru a genera fum albastru sau roz, în funcție de sexul copilului. Părinții, familiile lor și invitații la petrecere află sexul copilului în momentul în care dispozitivul respectiv este pornit.

Pentru mai multe zone din regiune au efost emise ordine de evacuare, iar 500 de pompieri au fost trimiși să încearcă să stingă focul cu 60 de mașini speciale și 4 elicoptere.

Autoritățile se așteaptă ca temperaturile să rămână foarte ridicate iar umiditatea scăzută, ceea ce favorizează extinderea și creșterea intensității incendiilor.

SURSA:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău