Cum au fost distruse, într-o singură noapte, viețile musulmanilor indieni dintr-un orășel în carantină: "Suntem ruinați"

  • 08 Iunie 2020 18:35
Cum au fost distruse, într-o singură noapte, viețile musulmanilor indieni dintr-un orășel în carantină:

“Suntem ruinați. Au distrus totul”, povestește Rubina Khatun care a fost martora confruntărilor sângeroase din orașul indian Telinipara, între comunitățile religioase, potrivit The Guardian, preluat de Digi24.ro.

 La începutul lunii mai au izbucnit noi confruntări între comunitățile religioase din India. Mai multe case dintr-un cartier musulman au fost distruse de naționaliștii hinduși.

Pe 12 mai, mai multe grupuri ale naționaliștilor hinduși au ars și au vandalizat casele, magazinele și altarele musulmanilor indieni din Telinipara. De asemenea, aceștia ar fi amenințat cu moartea femeile musulmane, potrivit unor surse citate de The Guardian.

„Au aruncat cocktailuri Molotov în camera noastră și au dat foc. Toate cele nouă case musulmane de pe strada noastră au fost atacate și patru dintre ele, inclusiv a noastră, au ars complet”, a mai povestit Rubina.

De când partidul de extremă dreapta Bharatiya Janata (BJP) a preluat puterea în 2014, musulmanii din India – aproximativ 14% din populația țării - s-au confruntat cu numeroase persecuții. Deja defavorizați din punct de vedere socio-economic, musulmanii se confruntă acum și cu numeroase episoade de discriminare.

Violențele au izbucnit în Telinipara când s-a raportat că cinci cetățeni musulmani au fost testați pozitiv cu coronavirus la începutul lunii mai. În câteva ore, în multe comunități hinduase din oraș au apărut blocaje pe drumuri pentru a-i împiedica pe musulmani să intre și să răspândească virusul.

„Musulmanilor li s-a interzis să folosească toaletele publice și să-și facă provizii cu alimente din magazine”, a declarat Mohammad Hashim, un consilier local. „În orașul vecin, Chandannagar, folosind boxe, unii cetățeni hinduși au făcut anunțuri publice, solicitând oamenilor să nu-i lase pe musulmanii din Telinipara să intre în localitate”.

În urma conflictului, 140 de persoane, atât musulmani cât și hinduși, au fost arestați.

„Totul este ars și distrus”, a declarat Rubina Khatun, în timp ce căuta cu disperare bijuteriile de aur pe care le-a cumpărat pentru nunta fiicei sale, cheltuindu-și toate economiile. „Am economisit și ceva bani pentru nuntă. Totul a ars, sunt ruinată”.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău