Cum au devenit toți locuitorii de pe o mică insulă italiană suspecți într-un dosar al Poliției. Intriga demnă de romane polițiste

  • 20 Februarie 2021 19:10
Cum au devenit toți locuitorii de pe o mică insulă italiană suspecți într-un dosar al Poliției. Intriga demnă de romane polițiste

Zeci de furturi planificate meticulos pe o insulă izolată i-a transformat pe toți locuitorii în potențiali suspecți. Trei polițiști sunt implicați într-o anchetă care pare desprinsă din romanele Agathei Christie, menită să rezolve misterul de pe Capraia, o insulă din largul Toscanei cu doar 200 de locuitori.

Primarul insulei, Marida Bessi, a declarat pentru Corriere della Sera că deja au început să apară fisuri în comunitatea altfel unită, iar locuitorii pe care îi leagă prietenii vechi au început să se privească cu suspiciune.

Majoritatea furturilor, din case și magazine, au avut loc în cursul acestei ierni, când pe insulă nu au fost turiști. Insula se află mai aproape de Corsica decât de Italia continentală și poate fi accesată doar cu barca, dacă vremea o permite. În cel mai recent incident, hoții au dezactivat camera de supraveghere dintr-un magazin de tutun și au furat 60.000 de euro din seif.

De asemenea, hoții au pătruns în casa viceprimarului, Fabio Mazzei, în noiembrie, și au plecat cu un seif care conținea bani și bijuterii, care fusese ascuns în mobilier. „Este un lucru foarte trist pentru că există sentimentul că ai un hoț în familie”, a spus Mazzei. „Au lovit în ziua potrivită, deoarece știau că mă duc la Pisa, într-o vizită. Cine a intrat știa bine casa”.

Majoritatea locuitorilor își păstrează banii acasă, deoarece singura bancă de pe insulă a fost închisă anul trecut. Camera de supraveghere din piața centrală a insulei a fost spartă, iar acest fapt se dovedește a fi un alt obstacol în cadrul anchetei.

Ancheta a dat până acum multe teorii, dar nu există indicii, a spus Bessi. „Cei trei ofițeri de poliție ai insulei sunt foarte buni, fac tot ce pot”, a declarat ea pentru presa italiană. „Dar ar trebui să aibă mai multe instrumente de investigație”.

Două treimi din insula de 19 km pătrați a fost ocupată de o colonie penală până în 1986, iar locuitorii au trăit pașnic până la furturile recente. Populația crește la aproximativ 4.000 în timpul verii.

„Riscul este ca sentimentul de comunitate solidă pe care l-am avut întotdeauna să fie deteriorat”, a mai spus Bessi.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău