Cum au comentat deputații Blocului ACUM rezultatele alegerilor în Chișinău

  • 04 Noiembrie 2019 15:46
Cum au comentat deputații Blocului ACUM rezultatele alegerilor în Chișinău

Deputații blocului ACUM Dumitru Alaiba, Radu Marian și Sergiu Litvinenco consideră că, în pofida înfrângerii lui Andrei Năstase, alegerea cetățenilor trebuie respectată, iar deputata Inga Grigoriu a spus că Năstase nu trebuie învinuit pentru toate.

Potrivit agenției INFOTAG, Sergiu Litvinenco a scris pe rețelele sociale că "cetățenii tot timpul au dreptate" și blocul "trebuie să analizeze cu maximă diligență, să tragă concluziile de rigoare și să acționeze în consecință".

Dumitru Alaiba a spus că alegerea cetățenilor trebuie respectată: "Același Chișinău care l-a ales pe Andrei Năstase anul trecut l-a ales pe Ion Ceban anul acesta".

"Aceluiași Chișinău îi vom cere votul la următoarele alegeri, oricând vor fi ele. Respectul față de dreptul omului de a alege trebuie manifestat anume atunci când alegerea lui nu îți place. Asta spuneam din opoziție, nu?", spune deputatul.

Radu Marian a afirmat că duminică "Chișinăul a transmis două mesaje clare.

"Trebuia să vorbim mai puțin despre (geo)politică și mai mult despre soluțiile concrete pentru oraș. În continuare, trebuie să fim mai hotărâți în reformarea justiției și în lupta cu corupția și cu cei care vor să preia schemele fostei guvernări", a scris el.

Deputata Maria Ciobanu consideră că "în campania electorală Năstase a investit mult suflet", iar oponentul său "au investit bani, mulți bani".

Deputatul Iurie Reniță a menționat că, "în loc să se purceadă la o analiză exigență, imparțială și responsabilă vis-a-vis de eșecul profund regretabil cu primăria Chișinăului, unii "experți și analiști" își etalează capacitățile lor narative pentru a identifica vinovații". Deputatul consideră că se impun stringent alte acțiuni și abordări - "de consolidare și dialog onest și responsabil".

Deputata Inga Grigoriu a remarcat că își asumă o parte din vina pentru înfrângerea de la Chișinău, în primul rând, pentru "lipsa entuziasmului".

"Vă rog să nu aruncați toate pietrele în Andrei Năstase. El a muncit peste puteri. Nu știu niciun om care să fi rezistat atât de mult nedreptăților. În ultimii cinci ani nu prea am avut înfrângeri. Iată că una dintre ele a venit. Însă, vă asigur, asta nu mă demotivează", a scris ea.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău