Cum arată Bucureștiul, Castelul Corvinilor și Dracula prin ochii Inteligenței Artificiale

  • 16 Februarie 2023 13:29
Cum arată Bucureștiul, Castelul Corvinilor și Dracula prin ochii Inteligenței Artificiale

DESCOPERĂ.ro a primit imagini exclusive cu Bucureștiul, Castelul Corvinilor și Dracula create de același sisteme de Inteligență Artificială care creează și revista SF Infinite Odyssey.

Philippe Klein, co-fondator și director de creație al Infinite Odyssey, prima revistă SF creată de Inteligența Artificială, a stat de vorbă cu DESCOPERĂ.ro în cadrul unui interviu exclusiv. Klein a explicat că Inteligența Artificială nu va pune în pericol forța de muncă umană, pentru că, „cel puțin pentru moment, este doar o nouă unealtă, o nouă modalitate de a te exprima, de a-ți expune gândurile, cu mai multă ușurință”.

„Cred că este cel mai important moment de la Revoluția Industrială în ceea ce privește fluxul nostru de lucru. Doar să ne imaginăm în anii ’90, atunci când a fost introdus Internetul, oamenii o luaseră razna. Același lucru se întâmplă și acum”, a mai spus Klein.

Vom avea nevoie de mai puțini oameni din cauza Inteligenței Artificiale?

„Să ne amintim că, în urmă cu 100 de ani, un film precum King Kong sau alte filme cu stop motion sau animatronică necesitau aceste platouri imense cu sute de oameni. Astăzi, dacă ne uităm la genericul unui film din seria Avengers sau un film Marvel, vedem mii de oameni care au lucrat [la acel film], de la partea digitală la cea de animație. Așadar nu cred că vom avea nevoie de mai puțini oameni din cauza AI, ci vom avea nevoie de mai mulți oameni care vor fi capabili să înțeleagă și să folosească acele instrumente”, a adăugat co-fondatorul Infinite Odyssey.

Deși există posibilitatea ca unii oameni să-și piardă locul de muncă în această nouă eră a Inteligenței Artificiale, noile tehnologii vor crea, în cele din urmă, o mulțime de noi oportunități.

Prima publicație creată complet de AI

„Da, unii oameni își vor pierde locul de muncă dacă nu este adaptează, asta este partea tristă, dar per ansamblu va crea o multitudine de noi oportunități”, a precizat Klein.

Infinite Odyssey este „cu adevărat prima publicație creată complet de AI”, a mai subliniat Klein. „Mulți ne spun că este cu adevărat impresionant să fie aici în același moment în care ceva unic a fost creat. Chiar dacă nu ești un fan SF sau horror, tot ar trebui să încerci și să vezi ce este posibil. Asistăm la apariția unui lucru nou. Și cred că multe alte lucruri vor urma”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău