Cum ar putea arăta noile meniuri pentru copiii de la grădinițe și școli

  • 15 August 2016 17:07
Cum ar putea arăta noile meniuri pentru copiii de la grădinițe și școli

Mai multe fructe și legume, pește – de două ori pe săptămână, produse din făină integrală și apă filtrată sau îmbuteliată – aceste produse se vor găsi din noile meniuri pentru copiii din școli și grădinițe.

Ministerul Sănătății anunță că a elaborat recomandările pentru regimul alimentare în instituțiile de învățământ, care ar urma să fie aplicate din 1 septembrie.

Noile meniuri au fost elaborate, în premieră, pentru sezonul rece și cald al anului și exclud din alimentația copiilor mezelurile și salamurile, precum și produsele culinare prăjite în grăsimi. De asemenea, va fi redusă cantitatea de pâine și paste făinoase.

Actul normativ mai stabilește norme sanitare privind întreținerea blocului alimentar, precum și modul de prelucrare a ouălor, cărnii, peștelui, lactatelor, legumelor și fructelor.

Recomandările urmează să fie aplicate de către responsabilii de finanțarea, procurarea și furnizarea produselor alimentare către instituțiile de învățămînt general. De acest document trebuie să țină cont și autoritățile locale, personalul medical din școli, specialiștii Centrelor de Sănătate Publică teritoriale, cadrele didactice, precum și personalul care lucrează în blocurile alimentare din instituțiile pentru copii și tineri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău