Cum ajungi acasă la Moș Crăciun. Un ghid complet pentru o excursie în Rovaniemi, Laponia

  • 12 Decembrie 2021 11:46
Cum ajungi acasă la Moș Crăciun. Un ghid complet pentru o excursie în Rovaniemi, Laponia

Pentru cei care au deja copii (sau care nu au, dar au sufletul de copil), în Laponia, există un loc unde bucuria Crăciunului persistă tot anul. La Rovaniemi, aproape de Cercul Polar, există Satul lui Moș Crăciun, casa lui, cât și bărbosul în persoană, din ianuarie și până în decembrie, scrie hotnews.o.

Potrivit sursei citate, nu-i nici ușor de ajuns la Moș Crăciun și nici ieftin, dar cei care au trăit experiența spun că merită cel puțin o dată în viață. Dacă ești tentat de o astfel de excursie aparte sau vrei să visezi la ea pentru anii care vor veni, ți-am pregătit câteva detalii despre ce înseamnă o astfel de călătorie, cât și experiența unei familii cu doi copii care a ales să meargă în vizită la Moș Crăciun.

Unde este mai exact Rovaniemi și cum ajungi acolo

Rovaniemi este un orășel din nordul Finlandei, capitala provincială a Laponiei, unde locuiesc aproximativ 60 mii de locuitori, număr care crește an de an datorită turiștilor care ajung aici. Este o localitate renumită pentru iernile friguroase, unde temperaturile ajung cu ușurință la minus 20 de grade, dar și pentru zilele întunecate, deoarece, pe timp de iarnă, soarele răsare la 10:00 și apune la 14:00.

Cu toate astea, este locul unde ai mari șanse să te bucuri de aurora boreală, un fenomen ceresc impresionant și memorabil. Rovaniemi se poate vizita pe tot parcursul anului, iar în iulie și august temperaturile sunt chiar ridicate (ajung până la 20 de grade), dar dacă vrei experiența sărbătorilor, atunci ar fi bine să ajungi aici la final de noiembrie sau început de decembrie (vei evita astfel și aglomerația din plin sezon).

Din București, cel mai ușor ajungi din două părți: cu avionul până la Helsinki, iar de aici ori cu trenul, ori cu avionul până în orașul arctic. Există și posibilitatea de a apela la o agenție de turism, unde toate aceste detalii îți sunt organizate atent, dar și prețurile vor fi pe măsură.

Dacă vrei să te organizezi pe cont propriu, atunci cel mai bine este să-ți cumperi biletele și cazările din timp, astfel încât, atunci când ajungi în Rovaniemi să fie totul pregătit. Ideal ar fi să-ți cumperi biletul de avion în primăvară pentru noiembrie (te poate costa în jur de 70-100 de euro de persoană).

În Helsinki, ai opțiunea de a petrecere o noapte, iar apoi poți lua avionul până la Moș Crăciun, timp de o oră, cu Norwegian Air sau FinnAir (vei mai scoate din buzunar între 80 și 100 de euro de persoană). Același lucru îl poți face și la întors, asta dacă nu optezi pentru varianta tren, un fel de Polar Express, plin de copii.

Vei face opt ore până la destinație, dar și costurile vor fi puțin mai mici (aici găsești site-urile de pe care îți poți cumpăra bilete).

Ce poți face în Rovaniemi

Dacă alegi să mergi aici în perioada Crăciunului, trei nopți sunt suficiente. Există foarte multe opțiuni de cazare, atât în oraș, cât și în satul Moșului, de la vile sau cabane elegante, la camere de hotel, iar prețul acestora depinde de perioadă, dar fii pregătit să dai cel puțin 80-100 de euro pe noapte.

Site-ul orașului Rovaniemi este foarte bine pus la punct și îți oferă absolut toate informațiile de care ai nevoie - de la descrierea explicită a cazărilor, la idei de going out sau activități pe care să le faci în cuplu sau alături de cei mici.

Autobuzele sunt mijlocul de transport oficial în oraș, așa că nu ezita să apelezi la ele, deoarece au conexiuni către toate atracțiile principale, astfel încât să te miști cât mai eficient și organizat.

Orașul în sine este micuț și-l poți descoperi la pas, iar printre atracțiile sale recomandăm Palatul culturii și centrul de știință - Arktikum (un bilet de intrare costă 15 euro), unde vei afla multe detalii interesante despre cultura nordică și Laponia.

Poți merge și într-o excursie aflată la o oră distanță de oraș, într-un parc sălbatic, Ranua Wildlife Park, unde vei avea ocazia să vezi doar animale care trăiesc la Arctic (un bilet costă 23.50 euro).

Satul lui Moș Crăciun, care în perioada sărbătorilor organizează și un târg de Crăciun, este cireașa de pe tort și-ți oferă multe experiențe unice - de la plimbatul cu renii, la sania trasă de câinii Husky, și până la Oficiul Poștal al Moșului, locul unde an de an ajung sute de mii de scrisori ale copiilor, parcul de distracții al Moșului sau plimbările în căutarea aurorei boreale.

Nu lipsesc shop-urile de suveniruri sau restaurantele. După cum vă povesteam, câteva zile sunt suficiente aici, iar odată ajuns, cu sufletul împăcat și buzunarele pline, cel mai probabil, vei avea parte de o amintire care-ți va rămâne mereu în minte.

Citiți continuarea materialului pe hotnews.ro. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău