Cum a sărbătorit Parlamentul 25 de ani de Independență a R. Moldova

  • 09 Septembrie 2016 20:59
Cum a sărbătorit Parlamentul 25 de ani de Independență a R. Moldova

În ultimii 25 de ani Republica Moldova a obținutrealizări importante, dar a avut parte și de mari eșecuri.

Pentru a face față tuturor provocărilor, sunt necesare continuarea reformelor și a procesului de integrare europeană, au declarat vineri, 9 septembrie, vorbitorii la ceremonia festivă organizată de Parlament cu ocazia aniversării a 25 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Ceremonia oficială dedicată celei de-a XXV-a aniversări de la proclamarea Independenței Republicii Moldova s-a desfășurat la Palatul Republicii. La ședința festivă au participat circa 300 de invitați, inclusiv conducerea țării, foști și actuali deputați, miniștri, ambasadori.

Republica Moldova a înregistrat și multe insuccese în ultimii 25 de ani, dar, totuși, este prima țară din Parteneriatul Estic care a obținut regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană și a semnat un Acord de Asociere, a declarat Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE eurodeputatul Andi Cristea. El a subliniat că Republica Moldova trebuie să persevereze pe calea reformelor și astfel va avea succese pe calea integrării europene.

Integrarea europeană este proiectul de țară al Republicii Moldova, a declarat președintele parlamentului Andrian Candu. Va fi un drum lung și complicat, dar altă cale nu există, a menționat el.

La 25 de ani de independență Republica Moldova nu prea are cu ce se lăuda, iar o mare parte din vină o poartă elitele politice, a remarcat la rândul său președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

La ceremoniile organizate de Parlament dedicate celei de-a 25-a aniversări a Independenței Republicii Moldova au participat președinți,vicepreședinți și deputați ai parlamentelor din 11 țări, precum și Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău