Cum a răspuns PAS reproșurilor venite din partea Platformei DA în urma poziției formațiunii față de demiterea Guvernului Chicu

  • 17 Iunie 2020 16:38
Cum a răspuns PAS reproșurilor venite din partea Platformei DA în urma poziției formațiunii față de demiterea Guvernului Chicu

”Deși este neplăcut ceea ce se întâmplă și regretăm asta, PAS nu va răspunde și nu va ataca partenerii”, a comentat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco reproșurile reprezentanților Platformei Demnitate și Adevăr.

Într-un mesaj pe Facebook, el a subliniat că lupta trebuie dusă iar criticile trebuie îndreptate împotriva lui Igor Dodon, iar soluția propusă de PAS este organizarea alegerilor anticipate.

”Dușmanul numărul unu al cetățenilor acestei țări continuă a fi Igor Dodon. Cu el trebuie să luptăm, pe el trebuie să-l batem, pe el trebuie să-l criticăm. Pe el trebuie să-l alungăm de la guvernare și, după aceasta, în conformitate cu legea și cu respectarea tuturor drepturilor, să facem așa încât să fie deferit justiției. Pentru tot răul făcut acestei țări și cetățenilor ei.

Soluția pe care o întrevăd pentru a rezolva această criză politică majoră în care ne aflăm este curățarea clasei politice de oamenii lui Dodon și Plahotniuc prin alegeri parlamentare anticipate și cele prezidențiale, posibile după demisia lui Dodon. Cei care cred că alegerile concomitente ar fi în interesul lui Dodon ar trebui să aibă mai multă încredere în capacitatea de discernământ al cetățenilor. Poporul este purtătorul suveranității și la el trebuie să apelăm în ultimă instanță. Așa este democratic”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu și Alexandru Slusari, le-au reproșat astăzi colegilor din Partidul Acțiune și Solidaritate că nu ar dori să demită actualul Guvern și să voteze un nou Cabinet de Miniștri, asumat de Platforma DA.

Reacția deputaților Platformei DA vine după ce președinta PAS, Maia Sandu a declarat la N4 că formațiunea sa este deschisă pentru opțiunea Andrei Năstase prim-ministru, dar că trebuie identificate cele 51 de voturi pentru învestirea noului guvern. Ea a atenționat asupra unor interese ascunse ale altor formațiuni care ar dori demiterea guvernului actual.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău