Cum a influențat prețul aurului moartea generalului Qassem Soleimani

  • 04 Ianuarie 2020 15:00
Cum a influențat prețul aurului moartea generalului Qassem Soleimani

Prețul aurului pe piețele internaționale a crescut puternic după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, atingând maximele ultimelor patru luni, arată o analiză a site-ului Investing.com, preluat de Digi24.

Cotația metalului galben la bursa de mărfuri de la New York (COMEX) a încheiat ziua de vineri în creștere cu 1,6% sau 24,3 dolari, la 1.552,40 de dolari pe uncie, după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineață, în orașul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forței Quds din cadrul Gardienilor Revoluției din Iran.

"Veștile din Orientul Mijlociu împreună cu o serie de elemente tehnice și un dolar mai slab sprijină prețul aurului în această perioadă", arată Benjamin Lu, analist la Phillip Futures.

Creșterea prețului cu 1,6% de vineri a fost cea mai mare apreciere zilnică pentru cotația metalului prețios din ședința din 23 august 2019 încoace. Prețul aurului este de asemenea la mai puțin de 1% de maximele atinse în aprilie 2013, ceea ce înseamnă că depășirea acestui prag ar putea împinge aurul la 1.600 de dolari pe termen scurt spre mediu.

Prețul aurului pe piețele internaționale a încheiat săptămâna cu o creștere de 1,9%, a patra săptămână consecutivă de apreciere, scrie Mediafax.

Aurul este considerat în general un activ de refugiu în vremuri de turbulențe economice și politice, iar evoluția prețului metalului galben este deseori în contrasens cu evoluția prețului acțiunilor, care vineri au urmat o tendință de depreciere.

Și cotația barilului de petrol a crescut după ce anunțul morții influentului general iranian Qassem Soleimani, ucis  într-un raid american la Bagdad.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău