Cum a fost modificat bugetul asigurărilor sociale de stat

  • 10 Septembrie 2020 19:31
Cum a fost modificat bugetul asigurărilor sociale de stat

Deputații au aprobat în primă lectură modificări la Bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020. Atât veniturile, cât și cheltuielile totale ale BASS pentru 2020 se vor majora cu 232714,0 mii de lei – până la 24 572 113,4 mii de lei, transmite IPN.

Potrivit proiectului, se vor majora cheltuielile legate de protecția în caz de incapacitate temporară de muncă, reieșind din nivelul executării a acestor cheltuieli în perioada semestrului unu al anului și, totodată, din creșterea mărimii medii a indemnizației.

Vor crește cheltuielile pentru protecția persoanelor în etate, inclusiv din motivul creșterii numărului de solicitanți ai reexaminării pensiilor pentru limita de vârstă pentru beneficiarii care au realizat un stagiu de cotizare de la zece ani etc.

Totodată, se prevede majorarea sumei cheltuielilor legate de suportul financiar unic beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat, determinată de creșterea ajutorului unic de la 700 la 900 de lei, precum și indexarea de două ori pe ani a pensiilor.

Vor crește și cheltuielile la subprogramul „Protecția familiei și copilului”, inclusiv cele destinate susținerii financiare pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani, reieșind din numărul mai mare de beneficiari în semestrul I al anului curent, precum și din cuantumul mai mare al indemnizației.

Proiectul de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 urmează a fi votat și în lectură finală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău