Cum a fost marcată la Chișinău Ziua Artei Fotografice în România

  • 11 Ianuarie 2020 20:25
Cum a fost marcată la Chișinău Ziua Artei Fotografice în România MOLDPRES

Treisprezece artiști fotografi din R. Moldova și România și-au prezentat lucrările în cadrul unei expoziții, vernisată vineri în holul Casei Presei din Chișinău.

Evenimentul a fost prilejuit de Ziua Artei Fotografice în România, marcată pe 11 ianuarie, informează MOLDPRES.

Este vorba de artiștii fotografi Victor Sacaliuc, Andrei Mardari, Mihaela Alaiba, Denis Chicu, Alex Dobrovolschii, Eduard Bâzgu, Constantin Grigoriță și Dorin Rusu din R. Moldova și Ion N. Jomiru, Ioan Daniel Rosu, George Drăgoi, Lucian Mărginean și Ștefan Neagu din România.

Solicitat de agenție, directorul Salonului ”EuroFotoArt”, Victor Sacaliuc, organizatorul manifestării, a menționat că ideea de a inaugura o expoziție care să reunească artiști fotografi de pe ambele maluri ale Prutului i-a venit acum două luni, iar anterior a organizat o expoziție la care au participat zece fotografi din R. Moldova. ”Această expoziție este și un prilej de a ne cunoaște mai bine prin imagini noi, artiștii fotografi din cele două țări”, a specificat Victor Sacaliuc.

La rândul său, artistul fotograf Constantin Grigoriță a afirmat că a prezentat la expoziție trei imagini. ”Prima prezintă tradițiile și obiceiurile de iarnă românești - faimoasele capre de la Crihana Veche, cea de-a doua - o fotografie documentară din cadrul proiectului ”Cunoaște-ți țara”, desfășurat pentru basarabenii doritori de a merge în călătorie în România și cea de-a treia - o bătrânică ce hrănește un stol de porumbei în scuarul Catedralei ”Nașterea Domnului”, a precizat sursa citată.

Maestrul fotograf Andrei Mardari a constatat că asemenea expoziții sunt binevenite și și-a exprimat speranța că ei vor participa la evenimente similare și în România.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău