Cum a fost împrăștiat coronavirusul în patru țări de o companie aeriană

  • 07 Mai 2020 19:49
Cum a fost împrăștiat coronavirusul în patru țări de o companie aeriană

O investigație a BBC News Arabic a analizat informații legate de transportul aerian și a arătat că cea mai mare companie aeriană a Iranului, Mahan Air, s-a făcut vinovată pentru severitatea crizei coronavirusului în această țară dar și pentru răspândirea rapidă a lui în alte patru țări din regiunea Orientului Mijlociu.

Mahan Air a continuat să opereze, deși restricții și interdicții de zbor fuseseră deja impuse de guvern, iar epidemia începuse deja să facă victime. Din cauza acestui fapt, răspândirea coronavirusului s-a accentuat puternic în Orientul Mijlociu, potrivit DIGI24.ro.

Mahan Air a operat sute de zboruri din și spre Iran, Irak, Emiratele Arabe Unite și Siria între sfârșitul lunii ianuarie și finalul lunii martie. Toate aceste țări au acordat Mahan Air permisiunea de a ateriza și au făcut acest lucru în timp ce propriile lor guverne impuseseră restricții de zbor spre și din Iran.

Surse din interiorul companiei au declarat pentru BBC că zeci de angajați ai Mahan Air prezentau simptome ale COVID-19 și că personalul a încercat să atragă atenția asupra riscurilor și asupra felului în care compania tratează criza. Ei au fost reduși la tăcere.

Mahan Air are legături strânse cu garda revoluționară iraniană și s-a aflat și sub sancțiuni din partea Statelor Unite.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău