Cum a fost ales Robu în calitate de procuror general interimar? Ce spune Maia Sandu (TV8)

  • 14 Noiembrie 2019 08:30
Cum a fost ales  Robu în calitate de procuror general interimar? Ce spune Maia Sandu  (TV8)

După ce socialiștii au declarat de nenumărate ori că Dumitru Robu a fost numit procuror general interimar la insistența liderului Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, Maia Sandu oferă detalii din culisele selectării șefului interimar al Procuraturii Generale, scrie TV8.

Maia Sandu neagă că funcția a fost partajată politic și că Dumitru Robu ar fi „omul lui Năstase”.

Nu a insistat nimeni pe numele lui. A fost o listă de oameni care a fost analizată. A fost un concurs simplu. Nu am avut timp să analizăm foarte mult. Ne-am uitat la CV-uri. Colegii din Parlament s-au interesat pe surse dacă sunt corupți sau nu. Nu s-a partajat funcția”, a declarat Maia Sandu la „Cutia Neagră” de la TV8.

Vizavi de concursul organizat de Ministerul Justiției pentru preselectarea candidaților la funcția de procuror general, Maia Sandu afirmă că nu puteau fi acceptate rezultatele odată ce unii membri ai comisiei nu au fost obiectivi la punctare.

„Chiar dacă era o listă cu oameni onești, oricum Igor Dodon ar fi răsturnat această situație, pentru că e clar că nu are nevoie de un procuror independent”, bănuiește Sandu.

Amintim că de la concursul pentru preselecția candidaților la șefia Procuraturii Generale a pornit cearta între PSRM și Blocul ACUM. Guvernul Sandu și-a sumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, astfel încât premierul să poată înainta candidații Consiliului Superior al Procurorilor.

Socialiștii au înaintat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, iar Blocul ACUM l-a acuzat pe Igor Dodon că nu-și dorește o reformă a justiției și un procuror independent.

 Sursa:TV8

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chişinău
9 °C
cer fragmentat
Umiditate:61 %
Vint:4,1 m/s
Wed
7 °C
Thu
6 °C
Fri
5 °C
Sat
4 °C
Sun
5 °C

Curs oficial BNM 18 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1295 -0.0360
USD 17.6496 -0.0348
RON 4.0056 -0.0129
UAH 0.7221 -0.0006
RUB 0.2786 0.0003
Arhivă Radio Chișinău