Cum a comentat Igor Dodon declarațiile lui Serghei Narîșkin precum că SUA ar pregăti o revoluție „colorată” în R.Moldova

  • 23 Octombrie 2020 13:22
Cum a comentat Igor Dodon declarațiile lui Serghei Narîșkin precum că SUA ar pregăti o revoluție „colorată” în R.Moldova

Președintele Igor Dodon, care candidează pentru un nou mandat, nu crede în Maidan-uri fără susținerea geopolitică a marilor jucători. Legat de afirmația șefului serviciului de spionaj al Rusiei, Serghei Narîșkin, că SUA că ar pregăti o revoluție „colorată” în Republica Moldova în cazul unei victorii a președintelui pro-rus Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Igor Dodon a spus că nu crede că, la această etapă, Statele Unite ar fi interesate în destabilizarea situației.

„Eu mari jucători îi consider pe Rusia, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii. Eu nu cred că Rusia are vreun interes să destabilizeze situația în Republica Moldova. Eu sunt ferm convinsă că Bruxelles-ul, Uniunea Europeană, nu-și dorește destabilizare în Republica Moldova și crearea unei situații de haos aici, la frontiera cu UE. Pentru că destabilizarea este o problemă și pentru UE. În ceea ce ține de Statele Unite ale Americii, eu am un dialog foarte bun și des cu domnul Hogan (ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, n.r.). Eu nu cred că Statele Unite ale Americii, la această etapă, ar fi interesate în destabilizare”, a declarat Igor Dodon răspunzând la o întrebare în cadrul emisiunii „Igor Dodon răspunde”.

Potrivit lui Igor Dodon, „există mesaje în care americanii spun că aici sunt experți ruși, rușii au spus că americanii vor să facă destabilizare”. „Astfel de mesaje sunt date de forțele geopolitice pentru preîntâmpinarea unor activități. Eu sper foarte mult că acest mesaj a fost așa: noi știm, noi vedem – pentru a preîntâmpina eventuala dorință a unora să destabilizeze situația”. Igor Dodon a făcut apel către partenerii externi, chiar dacă au dispute între ei, să nu se implice în treburile interne ale Republicii Moldova și să-și găsească „alt teren de joc”.

Igor Dodon a mai spus că există suficiente pârghii și organele de forță sunt pregătite să asigure ordinea publică, liniștea și pacea. Acesta a îndemnat oponenții politici să nu recurgă la destabilizări. La fel, apune că este gata să recunoască rezultatele alegerilor, oricare ar fi acestea și nu are de gând să scoată lumea în stradă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău