Culesul roadei pentru unele culturi agricole va întârzia cu o lună

  • 26 Aprilie 2022 15:07
Culesul roadei pentru unele culturi agricole va întârzia cu o lună

Culesul roadei pentru unele culturi agricole va avea loc cu o lună mai târziu din cauza temperaturilor scăzute ale aerului înregistrate pe parcursul lunii aprilie, a precizat pentru IPN Vasile Mârzenco, director executiv al Federației Naționale a Fermierilor.

Potrivit lui Vasile Mârzenco, temperaturile joase din aprilie au influențat negativ asupra creșterii unor culturi perene, asupra pomiculturii și chiar asupra semănăturilor. „Nu vom recolta la început de iulie, dar la sfârșit de iulie. Și în anul trecut temperaturile scăzute au avut o influență nu chiar bună asupra dezvoltării culturilor și s-a extins sezonul de recoltare chiar și pentru fructe și struguri. Situația se poate repeta și în toamna anului curent”, a menționat directorul FNF.

Vasile Mârzenco a adăugat că cerealele au fost afectate mai puțin de vreme răcoroasă din ultimele săptămâni, dar acestea suferă mai mult de insuficiență de nutriție azotică, deoarece mai mulți fermieri nu au putut procura în anul curent îngrășăminte. „Fertilizanții s-au ascumpit de 3-4 ori în comparație cu prețul pe care îl aveau în anul trecut și mulți dintre fermieri nu și-au putut permite să le cumpere la prețul de 20-24 de mii de lei pentru o tonă”, a explicat directorul executiv al FNF.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău