CUC n-a putut lua o decizie cu privire la anunțarea preliminară a viitoarelor exerciții militare în regiunea transnistreană

  • 11 Februarie 2022 13:29
CUC n-a putut lua o decizie cu privire la anunțarea preliminară a viitoarelor exerciții militare în regiunea transnistreană

Comisia unificată de control (CUC) n-a putut lua o decizie cu privire la anunțarea preliminară a viitoarelor exerciții militare în Transnistria, potrivit unui comunicat de presă al Biroului pentru reintegrare.

Potrivit sursei, delegația Republicii Moldova a solicitat ca reprezentanții săi să fie informați din timp despre viitoarele antrenamente militare, care au loc cu regularitate în regiunea transnistreană. Reprezentanții Transnistriei au exprimat o "poziție negativă" față de propunerea delegației moldovenești, invocând faptul că "nu văd necesitatea să se implice în aceste procese din Zona de securitate".

Biroul informează că discuțiile privind propunerea părții moldovenești vor continua săptămâna viitoare, dar deja la nivelul ședințelor de lucru ale copreședinților comisiei, reprezentanți ai Misiunii OSCE și Ucrainei.

"Delegația Republicii Moldova la CCM este îngrijorată de faptul că situația regională este proiectată asupra stării de fapt în Comandamentul Militar Întrunit. Din acest motiv, există elemente de neîncredere între comandanții contingentelor militare ale partidelor, ceea ce duce la o lipsă de consens asupra activităților comune", se arată în raport.

"Delegația Republicii Moldova și-a exprimat îngrijorarea că situația regională se proiectează și asupra stării de lucruri în Comandamentul Militar Întrunit, fiind atestate elemente de neîncredere între comandanții contingentelor militare ale părților, care provoacă lipsa de consens pe aspecte de activitate", se arată în comunicatul de presă.

Sursa: Infotag

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău