Cuba | Raul Castro renunță la funcția de președinte

  • 22 Decembrie 2017 13:33
Cuba | Raul Castro renunță la funcția de președinte

Raul Castro a anunțat, joi, că va renunța la funcția de președinte al Cubei la data de 19 aprilie 2018, zi în care în această țară vor avea loc alegeri prezidențiale, însă va rămâne în fruntea Partidului Comunist din Cuba, scrie Mediafax.ro.

Anunțul lui Raul Castro a fost făcut joi în cadrul unui discurs susținut în fața Parlamentului cubanez, acesta confirmând că va renunța la funcția de președinte în luna aprilie a anului 2018.

”Atunci când noua Adunare Națională se va constitui la 19 aprilie, al doilea și ultimul meu mandat ca șef de stat se va sfârși. Cuba va avea un nou lider”, a declarat Castro, citat de ziarul Juventud Rebelde, adăugând că va rămâne în fruntea Partidului Comunist cubanez.

Totodată, Parlamentul de la Havana a decis ca în luna aprilie a anului următor să fie organizate alegeri prezidențiale.

Raul Castro, în vârstă de 86 de ani, a ajuns liderul Cubei în 2006, după ce fratele său, Fidel Castro, a făcut un pas în spate din cauza unor probleme de sănătate, însă Raul Castro a devenit oficial președintele Cubei abia în anul 2008.

2018 va fi primul an din ultimele șase decenii în care Cuba nu va avea un președinte din familia Castro. Actualul vicepreședinte al Cubei, Miguel Diaz-Canel, are cele mai mari șanse să devină viitorul președinte al acestei țări, moment ce poate marca o deschidere a Havanei față de Statele Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău