CUB susține că și-a îndeplinit cele trei scopuri principale la alegerile locale

  • 07 Noiembrie 2023 12:46
CUB susține că și-a îndeplinit cele trei scopuri principale la alegerile locale

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) și-a îndeplinit cele trei scopuri principale în aceste alegeri: de a identifica aliații la nivel teritorial, de a obține notorietate și de a promova la conducerea primăriei Chișinău un tânăr, a anunțat într-o conferință de presă președintele partidului, Igor Munteanu, informează Radio Chișinău.

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) și-a prezentat astăzi rezultatele în urma participării la primele sale alegeri locale generale. 

„Primul scop pe care l-am avut a fost de a identifica aliații noștri pe plan teritorial, iar acest scop a fost atins. Al doilea scop pe care l-am urmărit în această campanie locală a fost de a obține notorietate. Am atins acest scop în urma unei munci intense, om cu om, în fiecare zi. Al treilea scop a fost de a promova un tânăr la conducerea primăriei municipiului Chișinău, o decizie pe care toată lumea înțelege că a fost mai degrabă un experiment social și un lucru pe care l-am asumat ca un angajament politic. Cred că, această decizie este în completă armonie cu convingerile noastre liberale de a promova tinerii”, a declarat Igor Munteanu.

Potrivit conducerii CUB, formațiunea are cinci primari aleși în primul tur și alți 11 candidați la funcția de primar în turul doi de scrutin.

Candidatul CUB la funcția de primar al Chișinăului, Ion Bulgac, a acumulat 0,71 la sută din voturi la alegeri și a ocupat locul 11 printre cei 27 de concurenți electorali.

Totodată, CUB  a obținut 11 mandate în consiliile raionale, cele mai multe, câte 3, la Ungheni și Călărași.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău