CUB sesizează Procuratura Generală după întâlnirea de la Moscova a PSRM cu Edinaia Rossia

  • 05 Aprilie 2023 15:31
CUB sesizează Procuratura Generală după întâlnirea de la Moscova a PSRM cu Edinaia Rossia

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare solicită Procuraturii Generale să penalizeze deputații socialiști care s-au întâlnit, acum câteva zile, la Moscova, cu reprezentanții formațiunii Edinaia Rossia, partidul de guvernământ rus care, potrivit CUB, a promovat, susținut și autorizat toate crimele de război contra Ucrainei, transmite IPN.

Formațiunea susține că acțiunile PSRM necesită a fi penalizate. „Deputații PSRM au cerut susținere și sprijin din partea partidului care a legiferat anexarea Crimeii și absorbirea așa-ziselor Republici Populare Donețk și Luhansk, părți din teritoriul suveran al Ucrainei, conform dreptului internațional, iar în anul 2022, Edinaia Rossia a votat unanim pentru anexarea altor 4 regiuni ale Ucrainei (Donețk, Zaporijie, Kherson și Luhansk) în componența Rusiei (rezoluția N.58243-8)”, se arată în declarația CUB.

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare este deranjată de faptul că un partid parlamentar a avut consultări politice cu cei care au cerut recunoașterea Transnistriei ca teritoriu al statului rus. „Astfel, Piotr Tolstoi, vicepreședintele Dumei de Stat, a declarat că „Ucraina trebuie făcut ruine și adus la nivelul secolului XVII”, iar Artyom Turov a susținut repetat că „Transnistria este parte inalienabilă a statului rus””, argumentează reprezentanții CUB, amintind declarațiile scandaloase ale oficialilor ruși.

CUB este de părere că discuțiile socialiștilor purtate cu partidul lui Vladimir Putin în mijlocul unui război de cotropire contra Ucrainei poate fi echivalat cu trădarea de patrie.

Sesizarea semnată de CUB va fi depusă astăzi la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze speciale, precizează formatiunea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău