CUB: oamenii cer coeziune socială și unitate națională

  • 01 Noiembrie 2022 15:08
CUB: oamenii cer coeziune socială și unitate națională

O Moldova europeană, prosperă, mândră și încrezătoare. Prin încredere și aspirații comune neamul nostru este de neînvins”, acesta este mesajul, pe care trebuie să-l transmită sloganul unui nou partid în curs de constituire, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB). Despre aceasta a anunțat în cadrul unei conferințe de presă la IPN liderul grupului de inițiativă Igor Munteanu, ex-ambasador și cunoscut director de opinie.

„Este un partid politic de inspirație liberală, de centru dreapta, pro-european și noi suntem dedicați să-l punem în serviciul cetățenilor. Acest proiect politic este pregătit de mai mult timp”, a spus el, specificând că evenimentele, legate atât de războiul în Ucraina, cât și înrăutățirea condițiilor de viață în țară au accelerat voința activiștilor de implicare.

Drept urmare, Congresul de constituire a noului partid, care dispune de organizații deja în 15 unități teritoriale, va avea loc pe 5 noiembrie curent. Forul va aproba documentele de bază ale formațiunii.

„E coaliția oamenilor liberi, uniți pentru bunăstare”, a descifrat Igor Munteanu. Partizanii formațiunii pledează pentru „ideile liberale de dezvoltare a economiei, a inițiativei private sănătoase și a statului „minimal”, adică eficient”. În economie CUB mai promite politici care vor asigura deschiderea de noi locuri de muncă, bine plătite. Formațiunea își propune să pună capăt risipei banilor publici și dictaturii birocrației. „Vrem un stat cu reguli clare, pentru oameni. Credem că Moldova are toate resursele pentru ca oamenii să trăiască fericiți acasă. Bunăstarea să fie blazonul moldovenilor”, a punctat Igor Munteanu.

La Congres se va propune ca unul din obiectivele partidului să fie aderarea țării noastre la comunitatea țărilor europene în anul 2030. Garantând atingerea acestuia, Igor Munteanu a vorbit despre „spații comune integrate cu România, care vor uni efortul celor două state într-un proiect de unitate națională”, iar împlinirea idealului nostru (va obține) recunoaștere internațională”.

Instituțional, partidul se va alătura liberalilor europeni ALDE/Renew Europe, care este cea dea treia forță în Parlamentul European.

La conferința de presă de lansare a noului partid au mai participat, în calitate de membri ai grupului de inițiativă, un șir de persoane cunoscute în spațiul public: Rodica Gramma, Eduard Bulgac, Igor Klipii, Ion Terguță, Ludmila Armașu,  Sveatoslav Mihalache, Octavian Zelinschi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău