Cu sprijinul UE, mii de gospodării din Cahul și zonele învecinate beneficiază de servicii moderne de salubrizare

  • 24 Ianuarie 2022 13:43
Cu sprijinul UE, mii de gospodării din Cahul și zonele învecinate beneficiază de servicii moderne de salubrizare

Aproape șase mii de gospodării din Cahul și zonele învecinate beneficiază de servicii moderne de colectare și transportare a deșeurilor menajere. Acest lucru a devenit posibil grație unei autospeciale, în valoare de 64 de mii de euro, oferită de Uniunea Europeană prin programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie", transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, noua autospecială asigură un grad sporit de compactare a deșeurilor și are condiții mari pentru securitatea și confortul operatorilor.

Viceprimarul municipiului Cahul, Stela Badin, susține că pentru primărie locală este o prioritate conlucrarea cu primăriile din regiune. „Ne dorim ca acest serviciu să ajungă la ușile tuturor cetățenilor", a afirmat Stela Badin.

Potrivit lui Iurie Arnaut, directorul Gospodăriei Comunal Locative Cahul, în afară de municipiu, servicii de colectare a deșeurilor menajere sunt acordate în localitățile Crihana Veche, Roșu, Focșa și Cotihana. „Oferim, în total, servicii pentru 5500 de gospodării, iar acoperirea în municipiul Cahul este de 85%", a spus Arnaut.

UE a oferit în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie" o autospecială similară și regiunii Ungheni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău