Cu prilejul Zilei Profesorului, Maia Sandu a conferit distincții de stat pentru 30 de cadre didactice din toată Republica Moldova

  • 05 Octombrie 2022 12:15
Cu prilejul Zilei Profesorului, Maia Sandu a conferit distincții de stat pentru 30 de cadre didactice din toată Republica Moldova

„Astăzi, de Ziua Profesorului, țin să le mulțumesc tuturor dascălilor care și-au dedicat viața copiilor, care cultivă excelența și care, prin propriul exemplu, îi învață pe tinerii noștri să fie exigenți față de ei înșiși, dar și față de cei din jur. Ei sunt cei care își învață discipolii să fie onești, uniți și solidari, să respecte munca și să-și iubească țara, și prin asta modelează viitorul Moldovei”, a transmis președintele Maia Sandu, cu prilejul Zilei Profesorului.

 
„Dragi profesori, vă îndemn să muncim, cot la cot, pentru a restabili prestigiul profesiei și pentru a reconstrui autoritatea morală și intelectuală a profesorului în societatea noastră. Vă încurajez, pe fiecare, să vă pregătiți urmași destoinici și să lăsați în sala de clasă discipoli pe care i-ați ajutat să devină profesori buni.
 
Eu cred cu tărie în puterea educației și în puterea transformațională a profesorului. Vă urez succes și vă aștept să reușim împreună.
 
Cu prilejul sărbătorii de astăzi, am semnat un decret prin care am conferit distincții de stat pentru 30 de cadre didactice din toată țara. Ne exprimăm, și pe această cale, toată recunoștința și aprecierea noastră.
 
La mulți ani, dragi profesori!”, a scris Maia Sandu pe Facebook.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău